ČISTA SENZACIJA, UŽIVANJE: NUTTELLA MOUSSE TORTA
Sastojci
Za podlogu
50gr pečenih mlevenih lešnika
6 kašike šećera
100gr brašna
115gr maslaca
3 kašike kakao
prstohvat soli
Za mousse
2 kašičice želatina
6 kašika hladne vode
200gr Nutelle
250gr mascarponea
750ml slatke pavlake
6 kašika šećera (ako koristite nezaslađenu pavlaku)
2 kašike kakao
Za ganache
200gr čokolade (40-50%)
200ml slatke pavlake
Priprema
Za podlogu je najbolje ako imate multipraktik-sve sastojke stavite i pulsirajte dok ne dobijete ujednačenu masu koju utapkate u pleh prečnika 24cm i izbockajte viljuškom.Pleh obložite papirom za pečenje.
Ako nemate multipraktik-od brašna i maslaca sečenog na kocke napravite mrvice, dodajte ostale sastojke i mesite da dobijete ujednačenu masu.
Podlogu pecite na 170C oko 15 minuta.Pazite da se ne prepeče, treba da bude tek malo tvrda na dodir.
Pečenu podlogu ohladiti.
Za mousse, pomešati želatin i vodu i ostaviti 5 minuta da nabubri.
Na laganoj vatri mešati želatin da se otopi, pa dodati i Nutellu i sve dobro promešati.Skloniti sa vatre i prebaciti u veću činiju za mućenje.Dodati i mascarpone i sve promešati.
Posebno umutiti pavlaku i kakao, a kao koristite nezaslađenu pavlaku dodati i šećer.
Jednu kašiku pavlake ubaciti u masu sa Nutellom, da je malo razredite, pa dodajte i ostatak pavlake.Sve dobro umutiti i premazati preko podloge.Ostaviti da se ohladi.
Za ganache kremu, zagrejte pavlaku do pred ključanja, sipajte preko isitnjene čokolade i promešajte da se čokolada istopi.
Ostaviti da se prohladi oko 15 minuta, pa sipati preko moussa.
Tortu ohladiti pre služenja.
Posluživanje
Ako želite da pojačate ukus lešnika,možete dodati i liker od lešnika ili ekstrakt u mousse.
Izvor: www.coolinarika.com
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: