Šnajderova čokoladna torta
Sastojci
Potrebno je:
50 g maslaca
85 g šećera
50 g čokolade
6 jaja
200 g samlevenih badema
Nadev:
85 g šećera
3 jaja
1 kašičica vanil-esencije
1 kašičica kukuruznog brašna
50 g čokolade za kuvanje
85 g omekšalog maslaca
50 g mlevenih oraha
50 g mlevenih lešnika
Glazura:
50 g čokolade za kuvanje
jezgra lešnika
Priprema
Pleh, prečnika 23 cm, premazati maslacem i posuti brašnom.
Maslac izmešati sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu, žumanca, mlevene bademe i, na kraju, čvrsto ulupani sneg od belanca.
Smesu sipati u pripremljeni pleh i peći na 160°C, 50 minuta. Tortu ostaviti da se ohladi u plehu a zatim izručiti na tacnu. Kada je torta skroz ohlađena, raseći vodoravno na tri dela.
Za krem od čokolade kuvati na pari šećer, vanilu, jaja i kukuruzno brašno dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. Rastopiti čokoladu i dodati maslac, mešati dok smesa ne postane glatka. Sjediniti sa ostalom smesom i dodati mlevene orahe i lešnike.
Čokoladnim kremom filovati tortu, ostatkom namazati tortu sa strane i odgore. Tortu preliti čokoladnom glazurom za koju se čokolada rastopi na pari i ukrasiti lešnicima.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: