Habsburška torta
Sastojci
Potrebno je:
150 g čokolade za kuvanje
6 jaja
2 kašike šećera u prahu zamirisanog vanilom
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
narendana kora jednog limuna
1 kašika iseckane mešane kandirane kore voća
150 g omekšalog maslaca
Nadev:
150 g čokolade za kuvanje
150 g omekšalog maslaca
150 g šećera u prahu
3 kašike likera od kafe
Glazura:
75 g čokolade
20 g maslaca
Za ukrašavanje:
seckani orasi
Priprema
Dva pleha, prečnika 20 cm, premazati maslacem i posuti brašnom.
Čokoladu rastopiti na pari. U međuvremenu žumanca penasto umutiti sa secerom. Umešati mlevene orahe, rendanu limunovu koru i iseckane kandirane kore. Masi dodati rastopljenu čokoladu i maslac, a potom čvrsto ulupan sneg od belanca. Smesu podeliti na dva dela i sipati u dva pleha ili peći odjednom pa kasnije preseći. Peći na 180°C, pola sata. Filovati je tek kad se ohladi.
Za nadev rastopiti čokoladu na pari. Umutiti glatku smesu od maslaca i šećera u prahu, dodati liker, a zatim i rastopljenu čokoladu. Tortu slepiti ovim filom, pa premazati čokoladnom glazurom za koju se maslac i čokolada rastope na pari. Kada se glazura stegne, tortu odozgo posuti seckanim orasima.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: