Habsburška torta






Sastojci

Potrebno je:

150 g čokolade za kuvanje
6 jaja
2 kašike šećera u prahu zamirisanog vanilom
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
narendana kora jednog limuna
1 kašika iseckane mešane kandirane kore voća
150 g omekšalog maslaca

Nadev:
150 g čokolade za kuvanje
150 g omekšalog maslaca
150 g šećera u prahu
3 kašike likera od kafe

Glazura:
75 g čokolade
20 g maslaca

Za ukrašavanje:
seckani orasi

Priprema

Dva pleha, prečnika 20 cm, premazati maslacem i posuti brašnom.

Čokoladu rastopiti na pari. U međuvremenu žumanca penasto umutiti sa secerom. Umešati mlevene orahe, rendanu limunovu koru i iseckane kandirane kore. Masi dodati rastopljenu čokoladu i maslac, a potom čvrsto ulupan sneg od belanca. Smesu podeliti na dva dela i sipati u dva pleha ili peći odjednom pa kasnije preseći. Peći na 180°C, pola sata. Filovati je tek kad se ohladi.

Za nadev rastopiti čokoladu na pari. Umutiti glatku smesu od maslaca i šećera u prahu, dodati liker, a zatim i rastopljenu čokoladu. Tortu slepiti ovim filom, pa premazati čokoladnom glazurom za koju se maslac i čokolada rastope na pari. Kada se glazura stegne, tortu odozgo posuti seckanim orasima.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives