GRANTIRANE TIKVICE






Sastojci

1kg tikvica
4 jaja
4k brašna
3-4 šargarepe
po želji belog sira
malo soli
malo

 
  mirođije
malo ulja
Priprema


Rernu uključiti na 225C.

Tikvice i šargarepu očistiti kako to inače radite. Narendati i jedno i drugo. Začiniti. Ne treba cediti i bacati vodu koju puste tikvice jer jelo ide u rernu.

Dodati jaja i brašno, malo ulupati viljuškom i izmešati.

U tepsiju željene veličine staviti malo ulja, da prekrije dno, pa tepsiju staviti u zagrejanu rernu na par minuta da se ulje zagreje.

 

  Smesu od tikvica izručiti na vrelo ulje i vratiti tepsiju u rernu na 20-25 minuta.

Pecite u tepsiji veličine koja vama odgovara, moji vole da je ovo tanje i više zapečeno, da ima koricu.

Posluživanje

Šargarepu u ovo jelo možete i ne morate staviti, ali uz salatu to je jedan od načina da deca pojedu kompletan obrok.

Sir sam počela da stavljam u tikvice po ,,naređenju" ukućana jer su oduševljeni ovim Snežinim tikvicama

Pošto ste ovako i vi dobili savršen obrok, poslužite ga uz belo vino :

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives