SVI ČUPAVCI SU LIJEPI NA SVOJ NAČIN ALI OVI SU ZAISTA POSEBNI : MASATERINI ČUPAVCI







Recept koristim više od 25 godina, tijesto jednolično digne pa su čupavci kasnije jednake veličine, a osim toga i posebno sočni :)))

Već su ga neke članice isprobale, a korišten je i za pripremu i prodaju čupavaca u humanitarne svrhe u Victoriji i Nizozemskoj gdje je izazvao pravo oduševljenje te bio brzo rasprodan ;))

Sastojci

Tijesto:

 3 jaja
 10 jušnih žlica kristal šećera (220 g)
 13 jušnih žlica ulja (180 ml)
 16 jušnih žlica brašna (300 g)
 100 ml mlijeka
 1 prašak za pecivo

 


Krema:

 250 g margarina
 100 g čokolade za kuhanje
 1 veću žlicu ruma
 200 ml mlijeka
 čašu od 200 ml kristal šećera
Ostalo:

 300 g krupnije mljevenog kokosa

 
Priprema

Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu.

Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno.

 Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).

Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives