Pamuk kifle sa džemom
Sastojci
Za testo:
2 jajeta
2 dl ulja
3 dl mleka
1 kašika suvog kvasca
100 g šećera
oko 700 g brašna
Za fil:
džem od šljiva
Za sirup:
200 g šećera
3 dl vode
Za posipanje kiflica:
100 g kokosa
Priprema
U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera.
Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo.
Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova.
Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu.
Tako uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene. U medjuvremenu skuvati sirup:
U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa.
Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.
Savet:
Kiflice više dana ostaju mekane kao pamuk.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: