Pileći paprikaš sa krompirom







Sastojci

Potrebno je:


1 pile
1 kg krompira
1 dl ulja
1 šargarepa
1 paradajz
1 kašičina paradajza iz tube
2 glavice crnog luka
1 paprika
aleva paprika
peršunov list
mleveni biber
so

Priprema

Očišćeno pile iseći na komade i oprati.


Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives