TAKO JEDNOSTAVNA A TAKO DOBRA ČISTA FANTAZIJA: LISNATA TORTA
Sastojci
Kore:
500 g lisnatog tijesta
Krema:
500 ml mlijeka
1/2 (20 g) pudinga od vanilije
3 žlice gustina
4 žumanjka
150 g šećera
1 vanilija šećer
4 bjelanjka
500 ml vrhnja za šlag
još:
3 žlice kakaa (za kremu)
Priprema
Kore:
Lisnato tijesto razvaljati i izrezati 3 okrugle kore veličine kalupa za tortu (ovdje kalup promjera 26 cm). Izbosti ih vilicom i staviti na papir za pečenje. Kore pri pečenju izgube oko 1 cm.
Peći ih na 200 stupnjeva (u zagrijanoj pećnici) nekih 15 minuta.
Krema:
Žumanjca dobro izmiksati. Puding i gustin pomiješati s malo mlijeka pa sjediniti sa žumanjcima.
Ostatak mlijeka staviti na vatru skupa sa šećerima da provrije. Dodavati lagano smjesi sa žumanjcima pa vratiti na laganu vatru i kuhati da se zgusne.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i lagano ih (žlicu po žlicu) mutilicom umiješati u skuhanu kremu.
Ohladiti kremu pa u nju umiješati istučeni šlag.
Odvojiti 1/3 kreme i u nju umiješati kakao (miksati dok se kako ne otopi).
Na pladanj staviti prvu koru lisnatog tijesta, pola bijele kreme, drugu koru, tamnu kremu, treću koru i na kraju ostatak bijele kreme (premazati i rubove).
Dobro ohladiti u hladnjaku preko noći.
Izvor: www.coolinarika.com
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: