TAKO JEDNOSTAVNA A TAKO DOBRA ČISTA FANTAZIJA: LISNATA TORTA

Lisnata torta





Sastojci

Kore:

 500 g lisnatog tijesta

Krema:

 500 ml mlijeka
 1/2 (20 g) pudinga od vanilije
 3 žlice gustina
 4 žumanjka
 150 g šećera
 1 vanilija šećer
 4 bjelanjka
 500 ml vrhnja za šlag

 

još:

 3 žlice kakaa (za kremu)


Priprema

Kore:

Lisnato tijesto razvaljati i izrezati 3 okrugle kore veličine kalupa za tortu (ovdje kalup promjera 26 cm). Izbosti ih vilicom i staviti na papir za pečenje. Kore pri pečenju izgube oko 1 cm.
Peći ih na 200 stupnjeva (u zagrijanoj pećnici) nekih 15 minuta.

Krema:

Žumanjca dobro izmiksati. Puding i gustin pomiješati s malo mlijeka pa sjediniti sa žumanjcima.

Ostatak mlijeka staviti na vatru skupa sa šećerima da provrije. Dodavati lagano smjesi sa žumanjcima pa vratiti na laganu vatru i kuhati da se zgusne.

Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i lagano ih (žlicu po žlicu) mutilicom umiješati u skuhanu kremu.

Ohladiti kremu pa u nju umiješati istučeni šlag.

Odvojiti 1/3 kreme i u nju umiješati kakao (miksati dok se kako ne otopi).

 


Na pladanj staviti prvu koru lisnatog tijesta, pola bijele kreme, drugu koru, tamnu kremu, treću koru i na kraju ostatak bijele kreme (premazati i rubove).

Dobro ohladiti u hladnjaku preko noći.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives