Ovaj sapun uzrokuje rak dojke i svatko ko ga koristi ima velike šanse da oboli

sapun

Studija otkriva da Antibakterijski sapun izaziva rak dojke Većina od nas koristiti sapune i vidimo ih kao najbolji način da se zaštitimo od bakterija i klica.

No, jeste li svjesni da su antibakterijski sapuni zapravo napravljeni s takvim kemikalijama koje mogu učiniti nas još bolesnijima. Nedavna istraživanja pokazuju da je u mnogim kozmetičkim proizvodima prisutan kemijski naziva triklosan koji uzrokuje rak jer on utječe na hormonalni sustav.

Poznati hormonima disruptor triklosan je pokazano u prethodnim istraživanjima da oponaša feminizirajući hormona estrogena, koji pak mijenja normalnu proizvodnju i ekspresiju drugih hormona poput testosterona. Triklosan utječe na endokrini sustav uzrokujući abnormalne stanične izrasline. Poznato je da triklosan uzrokuje rak dojke.

Zbog pritiska javnosti, mnogi veliki proizvođači tiho su počeli preformulirati svoje proizvode bez triklosana. Formulacije proizvoda mogu se promijeniti bez prethodne najave. Sjetite se da uvijek da pogledate na etiketama proizvoda kako bi se utvrdilo je li triclosan sadržana u tom proizvodu. Ima ga čak i u običnim sapunima, s toga, sve št trebate je upravo pročitati sastav i kupovati onaj sapun koji nema ovaj štetan sastojak.

Izvor: pozivitno.info


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives