BOL KOJI NE TREBA ZANEMARITI: 10 BOLOVA KOJIMA VAŠE TIJELO POKUŠAVA DA VAM POKAŽE DA NEŠTO NIJE U REDU

1

Bolovi se često javljaju kd svih osoba, ali mi to također često zanemarujemo. Naš savjet je da ne ignorišete niti jendu vrstu bola, a pretežno ne ovih deset kojih ćemo predstaviti. Zubobolja Zubobolju nikada nemojte olako shvatati jer može doći do lomljenja i ispadanja zuba.

 Iznenadna, jaka glavobolja Ukoliko često imate jake glavobolje, to je znak da imate migrenu, tumor na mozgu ili šlog. Oštar bol u desnom donjem uglu stomaka Ukoliko imate bol u donjem uglu stomaka može uzrokovati upalu slijepog crijeva, koje može dođi do pucanja i izazvati velike probleme.

Bol po sredini leđa, praćen groznicom Pretežno bol po sredini leđa predstavlja zapaljenje bubrega, ukoliko uz to imate još i temperaturu, dezorjentaciju, groznicu i povraćanjem onda budite sigurni da se radi o zapaljenju bubrega.

2 Bol u grudima Bol u grudima može biti ismptom mnogih bolesti. Neke od tih problema su sa plućima, srcem, nervima i mišićima. Nemojte se odmah prepadati jer to ne mora značiti da je nešto veoma ozbiljno.

 Bolovi u stopalima Bol u stopalima znajte da je prvi znak koji pokazuje da imate dijabetes, a time je pračen i umorom. Jaki bolovi u abdomenu i nadutost Ukoliko imate bolovi i nakon završenog ciklusa, to možete biti veliki ginekološki problem. Imajte na umu da je rak jajnika sve učestaliji problem i da ne smijete to zanemariti. Obratite se svom ginekologu za pomoć. Bol u grlu i promuklost

 Prvi znak bola u grlu povezuje se sa prehladom, ali ukoliko bol u grlu traje duže vrijeme, ono može ukazivati na hipotireoze, pojavu polipa. Bol u nogama, otok i proširene vene

Ukoliko vas noge bole onda to može izazvati trombozu. Idite na dijetu i smanjite svoju kilažu. Misteriozna bol u mišićima Kontantan bol u mišićima i umor je znak da imate fibromujalgiju. Ove simprome nemojte nikako zanemarivati i obratite se svom liječniku ukoliko ih imate.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives