Kako pobijediti rak pluća i doživjeti 98 godina




Dvadeset i pet godina kasnije, kada je išao u posjet svojim liječnicima u SAD saznao je da su njegovi tadašnji liječnici svi umrli. Danas, on živi punim plućima kao vrlo živahan 98-godišnjak, piše Natural News.
Kada je rođeni Grk Stamatis Moraitis živio u SAD-u, dijagnosticiran mu je rak pluća i rečeno mu je da ima još devet mjeseci života. U to vrijeme je bio u svojim šezdesetim godinama.

Zatim se vratio nazad u rodnu Grčku i tamo počeo živjeti jednostavnim životom. Već nakon šest mjeseci se počeo osjećati bolje. Dvadeset i pet godina kasnije, kada je išao u posjet svojim liječnicima u SAD saznao je da su njegovi tadašnji liječnici svi umrli. Danas, on živi punim plućima kao vrlo živahan 98-godišnjak, piše Natural News.

Svježa, zdrava hrana je ključ u borbi protiv raka

Koja je njegova tajna? Osim što je okružen dobrim prijateljima i svojom obitelji, puno vježba, sadi vlastiti vrt i brine se za svoj maslinik. On je sada bez raka zbog svog jednostavnog života kojim živi u Grčkoj, te zbog njegovog izbora da odbije kemoterapiju, lijekove ili bilo koju drugu terapiju.

Liječnica za um i tijelo i osnivačica trening programa Cjelovitog zdravstvenog medicinskog instituta, Dr. Lissa Rankin, čvrsto je uvjerena da ljudi mogu učiti od Moraitisa. Ona preporučuje učenje od takvih ljudi koji žive dugim i zdravim životom, pogotovo kada su suočeni sa smrtnom bolešću.

Njezina glavna preporuka je „Jesti biljke, izbjegavati životinjske proizvode, jesti puno maslinovog ulja, izbjegavati procesiranu hranu..." i ostati okružen ljudima koji zdravo razmišljaju.

Najbolja hrana za sprječavanje raka pluća

Većina svježeg voća i povrća ima sastojke koji su dobri za tijelo, neki od njih su posebice dobri u borbi protiv raka pluća.

Prema časopisu Journal of the Cancer Institute, ljudi koji često jedu jabuke imaju 60 posto manji rizik za dobivanje raka pluća u usporedbi s onima koji nisu jeli voće bogato flavonoidima.

Ostala hrana povezana sa sprječavanjem raka pluća uključuje kupusnjače poput kelja, kupusa i brokole. Naravno, ovdje se podrazumijeva uporaba svježeg povrća a ne kuhanog.

Maslinovo ulje, uvelike dio mediteranske dijete, također se pokazalo dobro za smanjivanje rizika gotovo svih vrsta rakova. Dnevna konzumacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja može deaktivirati stanice raka koje pokušavaju opstati i uništiti tijelo.

(dnevno.hr)

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives