PRIRODOM PROTIV KEMIJE: Ovi su začini zamjena za tablete protiv bolova!

wikipedia.org

Ovi lijekovi potpuno su prirodni, ne utječu toliko na želudac kao kemija koju stalno unosimo u organizam i nemaju dugoročne posljedice na naše tijelo.



Kada nas nešto zaboli, većina će odmah posegnuti za tabletom protiv bolova. Postoji mnogo prirodnih sredstava protiv bolova, a neka od njih već imate u kuhinji.

Ovi lijekovi potpuno su prirodni, ne utječu toliko na želudac kao kemija koju stalno unosimo u organizam i nemaju dugoročne posljedice na naše tijelo.

Kurkuma

Liječi bol u želudcu, pomaže kod sindroma iritabilnog crijeva i depresije. Pola čajne žličice dodajte dnevno u hranu ili uzmite 400 do 600 mg u kapsulama tri puta dnevno uz jelo koje sadrži masnoće.

Crni papar

Učinkovit je u borbi protiv artritisa, bolova u želucu i probleme s probavom. Crni papar upotrebljavao se u liječenju još u tradicionalnoj kineskoj medicini. Papar sadrži tvari koje imaju protuupalna svojstva. Svježe mljeveni papar koristite kao dodatak jelu, no budite oprezni jer veće količine mogu usporiti djelovanje nekih lijekova.

Đumbir

Idealan je saveznik u borbi protiv glavobolje. U istraživanju iz 2014. godine stotinu ljudi koji su patili od migrena tretirani su s 50 mg  lijeka za migrenu ili s 250 mg đumbira u prahu. Dva sata nakon terapije 64 posto onih koji su uzimali đumbir i 70 posto onih koji su uzimali lijek bol se smanjila za 90 posto. U grupi koja je uzimala lijek, 20 posto imalo je nuspojave kao što su vrtoglavica i temperatura.

Ulje mente

Najbolje ga je koristiti za smirivanje želučanih tegoba i sindroma iritabilnog crijeva. Umjesto ulja može se koristiti i lišće biljke. Jednu čajnu žličicu suhog peperminta u šalici vruće vode ostaviti deset minuta, procijediti i ohladiti. Pijte čaj 4-5 puta na dan između obroka. Budite oprezni jer velike doze mogu biti otrovne, budući da je čisti mentol otrovan.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives