Da li umotavate kosu u PEŠKIR odmah nakon tuširanja? Prestanite jer činite veliku GREŠKU!!!Evo koje greške često pravimo prilikom kupanja i poslije: Perete kosu svaki dan Ovo nije nikako dobro, time uništavate svoju kosu. Najbolje je da je perete jednom sedmično. Tako nećete svaki dan nanositi hemikalije na kosu. Idete spavati mokre kose Ovo nikada, ama baš nikada nemojte raditi.

Niste ni svjesni koliko može biti opasno. Time možete dovesti do poremećaja facijalnog nerva i rezlutirati time da vam se usta okrenu i da imate nenormalne bolove. Vrlo je teško vratiti se na normalu poslije ovoga. Tuširate se svaki dan gelovima za tuširanje Ni ovo nije dobro jer tako možete iritirati kožu gelovima za tuširanje. Smanjite njihovu upotrebu, radije koristite sapun, a nekada da odmorite kožu od hemikalija, samo vodom.


Brijete se dok se kupate Ovo se ne preporučuje jer može dovesti do iritacije. Zato ne praktikujte tokom kupanja. Kupanje samo sa vrućom  vodom Kada se kupate nemojte da voda bude previše vruća ili hladna.

Neka bude umjerena, a pred kraj tuširanja se operite nešto hladnijom vodom. Trljanje kose peškirom i umotavanje u peškir Ovo može oštetiti vašu kosui zato nije preporučljivo da radite nakon pranja vaše kose.   megagiga.info


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives