UŽITAK I LIJEK: Do zdravlja pomoću - vina!





Iako se za vino kaže da je piće i hrana, ovaj napitak u kombinaciji s biljkama pravi je lijek.

Iako vam se na prvu možda čini suludo konzumirati vino zbog zdravstvenih tegoba, ono pomaže pri rješavanju upale grla, zubobolje, gripe i depresije. Iako se za vino kaže da je piće i hrana, ovaj je napitak u kombinaciji s biljkama pravi lijek.

Upala grla i zubobolja

U litru vrelog crnog vina stavite žličicu bijelog sljeza, rusomače ("pastirska torbica") i kadulje. Ostavite pet minuta da odstoji i nakon toga procijedite. Ova se mješavina koristi isključivo za ispiranje usta i grla, ne pije se.

Gripa

Nakon što ste u lončiću ispržili 60 grama šećera, prelijte ih litrom vrelog crvenog vina. Pustite da se malo prokuha, ohladite, dodajte 2 dl ruma i jedan vanilin šećer. Ovaj "čaj" pijte umjereno, nekoliko gutljaja po tri-četiri puta dnevno.

Depresija

Dvije šake biljke rutvice ostavite da odstoji tjedan dana u litri crnog vina, procijedite i pijte gutljaj po gutljaj, samo decilitar dnevno, najmanje šest tjedana.

Potištenost i nervoza

Pomiješajte bosiljak, majčinu dušicu i ružmarin. Dvije žlice mješavine tih biljaka prelijte s pola litra vrelog vina. Ostavite da odstoji jedan sat. Pijte pola čaše prije i poslije jela.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives