NARODNI LIJEK KOJI LIJEČI BAKTERIJSKU I VIRUSNU UPALU PLUĆA KOD ODRASLIH I DJECE!

d-1



Upala pluća bez temperature je u velikom broju slučajeva virusna i ona ima i nešto blaže simptome od bakterijske infekcije.
Ovo zapaljenje pluća se naročito intenzivira dolaskom hladnog i vlažnog vremena tokom zimskih mjeseci,stoga je dobra prevencija,svakako poželjna. Jačanje imuniteta ključna je stavka u prevenciji ,ali i liječenju pneumonije, a u tom procesu najefikasnijim su se pokazali lijekovi iz kuhinje.

SIMPTOMI

Kao i u slučaju drugih virusnih i bakterijskih infekcija, i pneumoniju prate neki opšti simptomi, poput povišene tjelesne temperature, jake groznice, malaksalosti,iznurenosti,prekomernog znojenja – preznojavanja, gubitka apetita, bolova u mišićima i zglobovima, jake glavobolje.Takođe, gotovo uvijek se javlja i kašalj kod upale pluća,kao i iskašljavanje, nedostatak vazduha odnosno otežano ili ubrzano disanje, a moguće je i probadanje u prsima i bol pri disanju, ukoliko je zahvaćena plućna maramica, iskašljavanje krvi, kao i plava prebojenost kože u slučaju značajno težeg oblika pneumonije.

Simptomi upale pluća bez temperature su za razliku od pomenutih bakterijskih, nešto blaži, oni često dolaze bez izrazito povišene temperature, i vrlo lako se mogu nadovezati na već postojeću virusnu infekciju, posebno ako je naš organizam već iscrpljen,imunitet oslabljen ili ako ste hronični bolesnik.

PREVENCIJA I LIJEČENJE UPALE PLUĆA
Ukoliko imate više od 65 godina, pušač ste i imate kardiovaskularne probleme, najbolji vid prevencije od bilo kog oblika upale pluća svakako jeste vakcinacija.

Osim pomenutog vakcinisanja, u važne vidove prevencije svakako spadaju i prestanak pušenja, što zdravija ishrana s ciljem jačanja imuniteta, redovna i svakodnevna fizička aktivnost i čest boravak na svježem vazduhu, izbjegavanje stresnih situacija i hroničnog umora ,te dovoljno noćnog sna.

Na jelovniku svakodnevno treba da se nadu voće i povrće koji su bogati sa antioksidansima, mineralima i dragocjenim vitaminima, naročito C- vitaminom. Zato jedite što češće agrume, kiseli kupus, crveno bobičasto voće (može i ono zamrznuto), brokoli i dr. Takode su veoma važni cink i magnezijum, koji podstiču dalju proizvodnju naših limfocita. Cink nalazimo u mesu, ribi, kvascu, bundevinim semenkama i pšeničnim klicama i , a magnezijum u velikom broju integralnih žitarica, brojnim mahunarkama,sojinim klicama i koštunjavim plodovima.



UPALA PLUĆA PRIRODNO LEČENJE

Pravilna i zdrava ishrana ,kao i dovoljan unos tečnosti tokom dana predstavljaju prvu liniju odbrane kod gotovo svih poznatih respiratornih bolesti,od koje nije izuzeta ni virusna upala pluća.
NARODNI LEK REN – specifičan ljut miris i još intenzivniji ukus potiču od sastojka singrina, zbog kog nam pri konzumiranja rena često poteče i koja suza, ali i dobro prorade pluća i sinusi.

Nedavna istraživanja objavljena u Univerzitetu u Ilinoisu pokazuju da blagotvorni ren sadrži veoma velike količine glukozinolata, izuzetnog sastojka koji mnogostruko pojačava naš imunitet, a koji je podjednako važan i u borbi s tumorom.

Ovaj ljekoviti korijen bogat je i vitaminima B6, B12 i B1 . Ren se koristi za liječenje plućnih bolesti, upaljenih sinusa, upornog kašlja i dr.



Za čišćenje pluća možete napraviti čaj tako što ćete 10 grama dobro narendanog rena preliti sa 2 dl provrele vode i ostaviti da odstoji barem nekoliko minuta. Tako spremljen napitak podijelite na tri dijela i uzimajte najviše tri puta dnevno. Za kašalj i otežano disanje preporučuje se uzimanje izrendanog rena pomješanog sa domaćim medom, svako jutro obavezno na prazan stomak, po jednu malu kašičicu.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives