TORTA KAO RUSKA KAPA I MNOGO BOLJA






Fantazija od torte

Sastojci

  TIJESTO

 6 jaja
 6 žlica šečera
 8 žlica mekog brašna
 3 žlice kakaa
 2 žličice prašak za pecivo
 1 dcl mlijeka
 1 dcl ulja
 prstohvat soli

 ZA PRELITI KORE

0,1dcl čokomlijeka ili čistog mlijeka

 KREMA

2 vrečice pudinga okusa slatkog vrhnja a može i vanilija
 8dcl mlijeka
 15 dkg šečera

 


 15 dkg bijele čokolade
 20 dkg maslaca

  GLAZURA

100g čokolade
 60ml slatkog vrhnja
 1 žličica ruma
  kokos za ukrasiti stranice
Priprema

 
Odvoji žumanjca od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.
Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane.

Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26.
Peci na 180 C oko 30 minuta.
Ohladi i hladno prereži na pola.

KREMA

Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.
Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.



Glazura

Zavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu i dodajte ruma. Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
Oko prvog biskvita stavite kalup za torte i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko prelijevom.
 Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.
Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
Ohladite prije posluživanja.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives