RUČAK NA BRZINU PEČENI KROMPIRI





Krumpiri spremljeni na ovaj način mogu biti i samostalno jelu...i prijati će svakome...tope se u ustima i nas su oduševili....!!!!

Sastojci

 1 kg duguljastih krumpira
 2 v.ž ulja
  sol,papar
 2 crvene paprike

 


 2 češnja češnjaka
 1 svežanj peršinovog lišća
 25 dag mozzarele
 2 dcl slatkoga ili kiseloga vrhnja

Priprema

Krumpire dobro oprati,ili oguliti i oprati te uzdužno prepoloviti.Ulje zagrijati u tavi.Krumpire peći na ulju oko 5 minuta sa svih strana na umjerenoj temperaturi.Zatim krumpire izvaditi,posoliti i popapriti.

U međuvremenu pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva.Paprike oprati,prepoloviti,ukloniti sjemenke te što sitnije narezati.Češnjak oljuštiti,protisnuti te dodati paprikama.Peršin sitno nasjeckati.Mozzarelu ocijediti te narezati na male kocke.

 


Krumpire posložiti u lim za pečenje ravnim dijelom prema gore.Papriku,peršin,mozzarelu i kiselo vrhnje  promiješati.Dodati sol i papar.Smjesu razdijeliti na svaku polovicu krumpira.

Krumpire peći  oko 30 minuta,dok se sir posve ne rastopi te dobije zlatnosmeđu boju.Poslužiti uz

salatu po želji.

Kod nas uz omotana jetrica.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives