NAJMEKŠE KROFNE

KROFNE





svake godine, nedjelju prije Pepelnice, moja mama bude vrijedna i počasti nas finim krafnama - kraljicom veljače, mjesecu maškara. Mama, hvala ti na vrijednim rukama i hvala Bogu što si tu

Sastojci

 70 dkg brašna
 2 jaja
 2 žlice ulja
  suhi kvasac
 1 velika žlica rakije
 1/2 l mlijeka

 


 1/2 dl vode
 2 žlice šećera
 1/2 žlice soli

Priprema

Od navedenih sastojaka zamjesite meko tijesto koje ostavite na toplom mjestu da se udvostruči.

 

  Na pobrašnjenu dasku istresite uzašlo tijesto, rastanjite ga na debljinu 0,5 cm te okruglom modlom vadite krugove. Ako nemate modlu poslužite se čašom.

 Izrezane krugove ostavite na toplom mjestu barem 15-ak minuta te svaki krug pecite u dubljoj posudi na toplom ulju ili masti s obje strane.

Pržene krfne izvadite na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.

Posluživanje

Odozgo posipajte šećerom u prahu.

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives