NAJMEKŠE KROFNE
svake godine, nedjelju prije Pepelnice, moja mama bude vrijedna i počasti nas finim krafnama - kraljicom veljače, mjesecu maškara. Mama, hvala ti na vrijednim rukama i hvala Bogu što si tu
Sastojci
70 dkg brašna
2 jaja
2 žlice ulja
suhi kvasac
1 velika žlica rakije
1/2 l mlijeka
1/2 dl vode
2 žlice šećera
1/2 žlice soli
Priprema
Od navedenih sastojaka zamjesite meko tijesto koje ostavite na toplom mjestu da se udvostruči.
Na pobrašnjenu dasku istresite uzašlo tijesto, rastanjite ga na debljinu 0,5 cm te okruglom modlom vadite krugove. Ako nemate modlu poslužite se čašom.
Izrezane krugove ostavite na toplom mjestu barem 15-ak minuta te svaki krug pecite u dubljoj posudi na toplom ulju ili masti s obje strane.
Pržene krfne izvadite na papirni ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Posluživanje
Odozgo posipajte šećerom u prahu.
Izvor: www.coolinarika.com
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: