NAJBOLJA DOMAĆA MASKA ZA KOSU: ČINI ČUDA I SA NAJLOŠIJOM KOSOM-PROTIV OPADANJA,ZA JAČANJE I OBNOVU!






Jeste li znali da je maska za kosu s običnim kvascem prilično jednostavno, ali vrlo učinkovito sredstvo koje čini čuda, čak i sa najzapuštenijom kosom?

Rezultat primjene ovakve maske, ne samo da je visoke kvalitete, već je i trajan! Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose i nezamjenjive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast.

Koristeći masku od kvasca uspješno ćete se osloboditi i prhuti.

Koristeći maske od kvasca, možete postići nevjerojatne efekte. Ali, provođenje procedura za oporavak kose mora biti sustavno, a ne “s vremena na vrijeme”. U ovom slučaju, rezultat, djelotvoran, brz i dugoročan, nećete dugo čekati.

Kao preventivna mjera i za brži rast kose, maska od kvasca koristi se jednom tjedno, u trajanju 10-15 tjedana. Poslije napraviti pauzu 3 mjeseca i ponoviti po potrebi.

Ako je cilj liječenje kose – obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primjenjivati 2 puta tjedno, u trajanju 6-8 tjedana. Po potrebi proceduru ponoviti za 3 mjeseca.

 
Ovaj savjet nije za liječenje ćelavosti (alopecije), već za poboljšanje kvalitete kose i njen brži rast u slučaju otpadanja kose zbog stresa, bolesti, kemoterapije, hormonskih poremećaja, “jesenjeg” intenzivnijeg otpadanja kose.

Sastav maski možete mijenjati, dodajući ricinusovo ili maslinovo ulje, jogurt, sok aloe itd, ali osnovni sastojak kvasac – ostaje isti. Neki stavljaju i žumanjce ali nije potrebno.

Koristeći maske na bazi kvasca možete postići nevjerojatne, dugoročne rezultate, ali trebate biti dosljedni i pridržavati se preporuka opisanih na početku ovog teksta.

Moja iskustva u vezi ove maske (uspesnazena.com):

“Već poslije prvog nanošenja, kosa je dobila poseban nevjerojatan sjaj, posebno na suncu. Gustoća i volumen kose (na moju tanku, masnu i slabu kosu) – nevjerovatno, bez dodatnih sredstava za oblikovanje kose. Razlika je vrlo primjetna i uočljiva. Kosa kao da je voluminoznija, jača, ne leti na ulici na sve strane. Sviđa mi se što nakon nanošenja maska ne curi ispod vrećice. Probala sam je i na čistu i na neopranu kosu.

Ova maska zaista zaslužuje pozornost. Čitala sam dosta pohvalnih komentara na ruskim forumima, a ovu sliku je objavila jedna djevojka. Kosa s početka tretmana, i nakon 6 mjeseci.

Zadivljujuće. Ovo me je i potaklo na korištenje maske od kvasca.”

Maska od kvasca protiv otpadanja, za jačanje tanke i slabe kose – recept

 
U 1 jušnoj žlici toplog mlijeka rastvoriti 1 čajnu žlicu meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca (ako koristite suhi: 1 kesica suhog kvasca od 7 g zamjenjuje 40 gr svježeg kvasca).

Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta.

Dobivenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu.

Umotati najlonskom vrećicom i toplim ručnikom. Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (ručnik, kapa) da bi se stvorili optimalni uvjeti za rast kolonija gljivica kvasca. S njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake.

Ako curi, probajte drugi put staviti manje mlijeka.

Ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – to bolje.

Poslije oprati šamponom, ako koristite na suhu, neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, vlažnu kosu, oprati samo vodom i s malo balzama.

Miris, koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske, nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Napomena: Neki prave ovu masku i bez mlijeka: na komad kvasca staviti žličicu meda, ništa više.

Kad kvasac naraste, a to se događa brzo, dodati žličicu ricinusovog ili maslinovog ulja (pa čak možete i bez ulja – kvasac je najvažniji ovdje). Držati na kosi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže – bolje. Poslije oprati šamponom, ako koristite na neopranu kosu. Ako stavljate na čistu, oprati samo vodom i s malo balzama.

Nakon ovih tretmana, kosa je zdravija i prekrasna: gušća, obnovljena, sjajna i s puno volumena!

Izvor: uspesnazena.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives