BRZA PITA KIŠ SA ŠUNKOM
Pripremite slanu pitu s nadjevom šunke pomiješane s kremom od jaja, vrhnja i sira . Jednostavno, fino i hrskavo.
Sastojci
Za tijesto:
250 g Pšeničnog oštrog brašna
sol
1 žličica Praška za pecivo
130 g maslaca
130 g svježeg sira
Za nadjev:
200 g cvjetova brokule
sol
3 jaja
100 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
60 g trapista
½ žličice mljevenog zrna gorušice
1 žličica Vegete Natur By Podravka
120 g šunke (narezane na ploške)
30 g Pancete Podravka By Podravka
Priprema
Brašno pomiješajte sa soli i praškom za pecivo, zatim dodajte narezan maslac i svježi sir. Tijesto zamijesite, po potrebi dodajući kiselo vrhnje.
Tijesto razvaljajte i stavite u okruglu posudu za pečenje quichea promjera 30 cm, tako da budu prekriveni rubovi.
Cvjetove brokule stavite kuhati u posoljenu vodu, kratko prokuhajte, ocijedite i ohladite u hladnoj vodi.
Jaja, mlijeko i slatko vrhnje dobro promiješajte, zatim dodajte naribani sir, gorušicu i Vegetu Natur.
Preko tijesta rasporedite ocijeđene cvjetove brokule i na trakice narezanu šunku. Sve prelijte
pripremljenom smjesom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
Pancetu narežite na komadiće i ispecite "čips".
Posluživanje
Čips od pancete stavite na pečeni quiche i poslužite.
Izvor: www.coolinarika.com
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: