BRZA PITA KIŠ SA ŠUNKOM

<em>Quiche</em> s brokulom i šunkom




Pripremite slanu pitu s nadjevom  šunke pomiješane s kremom od jaja, vrhnja i sira . Jednostavno, fino i hrskavo.

Sastojci

Za tijesto:

 250 g Pšeničnog oštrog brašna
  sol
 1 žličica Praška za pecivo
 130 g maslaca
 130 g svježeg sira

Za nadjev:

 
 200 g cvjetova brokule
  sol
 3 jaja
 100 ml mlijeka
 200 ml slatkog vrhnja
 60 g trapista



 ½ žličice mljevenog zrna gorušice
 1 žličica Vegete Natur By Podravka
 120 g šunke (narezane na ploške)
 30 g Pancete Podravka By Podravka

Priprema

 
Brašno pomiješajte sa soli i praškom za pecivo, zatim dodajte narezan maslac i svježi sir. Tijesto zamijesite, po potrebi dodajući kiselo vrhnje.

Tijesto razvaljajte i stavite u okruglu posudu za pečenje quichea promjera 30 cm, tako da budu prekriveni rubovi.

Cvjetove brokule stavite kuhati u posoljenu vodu, kratko prokuhajte, ocijedite i ohladite u hladnoj vodi.

Jaja, mlijeko i slatko vrhnje dobro promiješajte, zatim dodajte naribani sir, gorušicu i Vegetu Natur.



Preko tijesta rasporedite ocijeđene cvjetove brokule i na trakice narezanu šunku. Sve prelijte
pripremljenom smjesom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.

Pancetu narežite na komadiće i ispecite "čips".

Posluživanje

Čips od pancete stavite na pečeni quiche i poslužite.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives