Sa 113 godina vitalan kao mladić: Po očevim savetima konzumirao 5 namirnica
Bernardo Lapallo je i dalje u stanju da se stara o sebi samostalno, radi i ide u šetnju svaki dan. Takođe se stara da ostane mentalno agilniji čitanjem i popunjavanjem ukrštenica.
Svakoga dana šeta oko 2,5 kilometra u parku ili prirodi, ima svoje zube i kosu i vrlo malo bora. Zvuči prilično neverovatno, a Lapallo navodi da potiče iz porodice dugovečnih ljudi. Čak iako postoje neke kontroverze oko njegove stvarne starosti (neki naime smatraju da je rođen 1911., a ne 1901. godine), ipak i za 103-godišnjaka bi to bila neobična vitalnost.
Njegova baka živela je 107 godina, njegova mama 105, a otac mu je preminuo kada je imao 99 godina. Koliko zna, s majčine strane, niko nije umro pre 89. godine života.
Kaže da ga je ključnim savetima za dugovečnost podučio njegov otac koji je bio doktor i travar, te ga savetovao šta da jede ako želi da ostane zdrav. Reč je o stilu života kojeg se treba pridržavati svakog dana.
U suštini, to je konzumiranje dosta svežeg voća i povrća, fizička aktivnost, pijenje mnogo vode i dovoljno sna.
Preporučuje i neke namirnice – med, beli luk, cimet, maslinovo ulje i čokoladu.
1. Med: Sirovi med je jedina superhrana iz prirode. Obiluje antioksidantima i pomaže telu da se izbori sa različitim bolestima. Med je najpoznatiji kao zdrav, prirodni zaslađivač i lek, ali može se koristiti i spolja, u maskama za lice i telo koji promovišu zdravlje kože i mladolik izgled.
2. Beli luk: Dobro poznat po svojim lekovitim svojstvima koje su pripisane jedinjenju sumpora koji sadrži alicin. Ova supstanca je najistaknutija i daje luku poseban miris. Beli luk se koristi vekovima da smanjii visok krvni pritisak i visok nivo holesterola, sprečava srčana oboljenja i aterosklerozu i deluje protiv raka. Za maksimalne rezultate jedite sirov.
3. Cimet: Cimet snižava nivo šećera u krvi i holesterol, leči upale i infekcije, pomaže kod varenja.
4. Maslinovo ulje: Ova Mediteranska poslastica je dobar izvor zdravih ulja, sve dok ga ne zagrejete. Bogata je mononezasićenim mastima i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Ekstra devičansko maslinovo ulje je tip koji utiče najviše na zdravlje, pa bi trebalo da bude vaša prva opcija.
5. Čokolada: Crna čokolada sa visokim sadržajem kakaa (barem 70%) može biti veoma dobro za vas kada se konzumira u umerenoj količini. Bogata je antioksidantima i sprečava kardiovaskularne bolesti snižavanjem holesterola i krvnog pritiska, povećava protok krvi i smanjuje stres.
- See more at: http://narodnamediciina.blogspot.com/2015/05/sa-113-godina-vitalan-kao-mladic-po.html#sthash.GiFKXcxC.dpuf
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: