DRAGOCJENI DAR ORAHA: Usporava proces starenja organizma i posjeduje antiseptička svojstva

wikimedia.org

Ulje oraha je učinkovito za tretiranje povećeg broja raznih upalnih bolesnih stanja poput gastritisa, artritisa, kolitisa, intolerancija, autoimunih sindroma, alergijskih reakcija, bolova i drugih.



Orahovo ulje je djelotvoran prirodni terapijski pripravak za izazivanje brojnih blagotvornih zdravstvenih učinaka u organizmu. To su znali još i stari Grci po čijem vrhovnom bogu je i dobio ime i koji su, dobro znamo, kako samo, tada pametno i mudro mislili (da sad ne spominjemo sva intelektualna i filozofska otkrića te drevne civilizacije).

Povećanje sposobnosti kognitivnih funkcija logično se pretpostavlja već po samom izgledu ploda, a to potvrđuju i rezultati brojnih kliničkih studija. Ulje oraha naime izaziva pojačanu moždanu cirkulaciju i mikrocirkulaciju koja je ključna za postizanje optimalne aktivnosti, rada i funkcija mozga i živčanog sustava, a samim time poboljšava se sposobnost pamćenja, učenja, usvajanje novih vještina, povećava se koncentracija i ublažava stresno psihičko stanje. Orahovo ulje je jedan od najboljih izvora antioksidanata važnih za spječavanje nastanka oštećenja tkiva od slobodnih radikala na fiziološkoj razini svake stanice. Naime, njihova izrazita antioksidacijska aktivnost može značajno usporiti proces starenjate u organizmu sprječiti pojavu degenerativnih malignih promjena i bolesti. Također blagotvorno djeluju na organizam i sistemski i lokalno, jer ulje oraha primjenjeno oralno i na koži, djelotvorno sprječava razne procese propadanja tkiva i organa te potiče njihovo obnavljanje.

Elagična kiselina,spoj prirodno prisutan u ulju oraha (prisutna još u bobičastom voću, naročito u jagodama) ima izraziti anti-age učinak, ali posjeduje i značajna antiseptička svojstva jer u organizmu pospješuje nestanak virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija. Ulje oraha je i prirodni izvor joda pa tako utječe na pravilno funkcioniranje štitne žlijezde i potiče uravnotežen metabolizam njenih hormona. Hormoni štitnjače djeluju kao aktivatori metabolizma, odnosno njihova optimalna razina u tijelu regulira brojne fiziološke zdravstvene i estetske učinke pa tako izaziva npr. povećanje energetskog iskorištenja šećera i masnoća u krvi čime snizuje njihovu povećanu razinu i time nastanak zdravstvenih komplikacija kod dijabetičara, ali isto tako potiče izgaranje masnih zaliha i smanjuje količinu masnog tkiva kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom. Također, jod je prirodni antiseptik a pomoći će Vam u borbi protiv sveprisutne Candide.Ulje oraha sadrži i biološki aktivan oblik hormona melatonina koji prirodno regulira normalan ritam spavanja i povećava kvalitetu sna.

Orahovo ulje se koristi i za ublažavanje kožnih tegoba poput psorijaze, neurodermitisa i ekcema jer smanjuje pojavu upaljene kože, alergijskih reakcija te osipanja, a i smiruje senzaciju nepodnošljivog kožnog svraba. Esencijalne masne kiseline (omege-3) iz ulja oraha značajno snizuju povećanu razinu kolesterola i triglicerida, uravnotežuju lipidni profil u krvi i snizuju rizik od nastanka bolesti krvožilnog sustava.Također sprječavaju ovapnjenje krvih žila (aterosklerozu), nastanak ugrušaka i rizik od srčanog infarkta. Isto tako djelotvorno usporavaju kronične upalne reakcije u organizmu koje su ključne za nastanak raznih degenerativnih stanja na razini stanica, tkiva, organa i cjelokupnog organizma. Ulje oraha je zato učinkovito za tretiranje povećeg broja raznih upalnih bolesnih stanja poput gastritisa, artritisa, kolitisa, intolerancija, autoimunih sindroma, alergijskih reakcija, bolova i drugih. Znanstvene studije pokazuju da čak usporava i rast i razvoj tumorskog tkiva, što i nije čudno budući da esencijalne masne kiseline djeluju kao promotori apoptoze staničnog ciklusa i time potiču odumiranje i smrt raznih malignih tumorskih tkiva. Prema tome, ulje oraha je zbog izrazitog terapeutskog djelovanja na cjelokupni organizam, jedan od najboljih prirodnih pripavaka za postizanje optimalnog zdravstvenog stanja.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives