ČUDO IZ DREVNE SPARTE: Narodni lijek koji liječi apsolutno sve bolesti

wikipedia.org

Posebno je koristan kod problema s lošom cirkulacijom i krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, kod ostalih različitih tegoba glave.



Ovaj čarobni recept, koji potječe još iz antičkih vremena, radi se od bobica borovnice i smreke utopljene u vino i rakiju,odnosno riječ je o vrsti vina od borovnice koje se kao lijek upotrebljava za sve vrste bolesti, a posebno je koristan kod problema s lošom cirkulacijom i krvnom slikom, kod glavobolja i vrtoglavica, kod ostalih različitih tegoba glave.

Vino od borovnica svakako biste trebali isprobati ako imate problema sa slabim srcem i krvnim žilama. Za istu se namjenu upotrebljavao napitak od borovnica spominjan i u zapisima pronađenim u Londonu koji datiraju još iz 1696. godine.

Lista svih blagodati ovoga lijeka ne završava popisom koji smo vam naveli. Ovo vino trebali biste probati ako vas muče kronična i akutna oboljenja želudca i crijeva, a služi i u borbi  protiv probavnih smetnji i upala debelog crijeva. Napitak uspješno regulira probavnu floru te uništava i regulira razmnožavanje štetnih bakterija i glista. Lijek pomaže i kod nedostatka apetita i slabosti izazvane nekom bolesti, operacijom ili padom imunološkog sustava.

Za pripremu vina od borovnica potrebno vam je:

1/2 kilograma svježih borovnica (kao zamjenu možete upotrijebiti smrznute bobice)

1/2 kilograma bobica smreke

1 litra dobrog crnog vina

pola litre jake domaće rakije

3 žlice meda, 3 žlice šećera

Borovnice i smreku operite i stavite u veliku staklenku. Ulijte vino i ostavite da odstoji u hladnjaku 48 sati. Nakon toga u smjesu dodajte rakiju, med i šećer. Sve dobro promiješajte i ostavite da odstoji sedam dana.

Lijek se koristi tako da se uzimaju četiri jušne žlice svakoga jutra i večeri. Vino se koristi tri dana ujutro i uvečer nakon čega se pauzira dva dana. Ako vino popijete, po potrebi možete napraviti novu dozu i nastaviti koristiti ovaj lijek sve dok vaše tegobe ne prestanu.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives