Uzela je kašiku ovog napitka, dodala belance i 3 kapi ulja i nanela na lice. Kada se nakon 10 minuta umila, momentalno je pobacala sve maske i kreme za lice iz kupatila! Zaista neverovatno!

Uzela je kašiku ovog napitka, dodala belance i 3 kapi ulja i nanela na lice. Kada se nakon 10 minuta umila, momentalno je pobacala sve maske i kreme za lice iz kupatila! Zaista neverovatno!

Otkrivamo vam neke prednosti i neverovatne koristi od ovog svima omiljenog pića, koje podjednako vole i muškarci i žene. Sledeći put kada ga budete pili, razmislite još jednom pre nego što ga završite!

1. Hrani kosu i promoviše rast

Hrani kosu i promoviše rast
Foto: pixabay.com
Pivo je bogato vitaminom B i silikonom, što je ključ za zdravu kosu i takođe stimuliše rast. Samo sipajte čašu piva na kosu, izmasirajte koren glave i ostavite da odstoji 5 minuta. Isperite hladnom vodomi kosa će vam sijati kao nova.

2. Leči umorne noge

Leči umorne noge
Foto: pexels.com
Napunite posudu hladnim pivom i potopite noge na par minuta. Osvežavajući efekat piva će pomoći vašim nogama da se opuste nakon dugog napornog dana.

3. Uklanja mrtve ćelije kože

Uklanja mrtve ćelije kože
Foto: pexels.com
Pivo takođe pomaže da uklonite mrtve ćelije kože. Kao rezultat, vaš ten postaje ujednačeniji i sjajniji. Pomešajte šaku jagoda i par kašika piva dok se ne dobije pasta. Namažite na lice kako biste očistili svu nečistoću i stimulisali regeneraciju ćelija.

4. Pomaže da spavate bolje

Pomaže da spavate bolje
Foto: tumblr.com
Cvet hmelja, koji je jedan od glavnih sastojaka piva, prirodni je sedativ poznat kao efektivan lek protiv insomnije. Pokušajte ovaj trik: Operite jastučnice istom količinom vode i piva. Tkanina će upiti aromu ovog cveta i učiniće da lakše zaspite.

5. Čini da vam kosa bude snažna i glatka

Čini da vam kosa bude snažna i glatka
Foto: pexels.com
Pivo sadrži antioksidante i usporava starenje kože. Neverovatno, ali ovo alkoholno piće sadrži još jednu prednost: pojačava sposobnosti kože da se sama popravi, zateže kožu i smanjuje sitne bore. Isprobajte masku za lice: pomešajte 1 kašiku piva, belance i 3 kapi bademovog ulja. Nanesite na čisto lice i ostavite 10 minuta.

6. Meso u marinadi od piva postaje mekše

Meso u marinadi od piva postaje mekše
Foto: pixabay.com
Pivo je sjajno rešenje ako želite da vam pivo omekša, a da ne promeni ukus. Stavite meso u plastičnu posudu i sipajte preko malo piva. Marinirajte u frižideru. Sledećeg dana ćete moći da uživate u mekanoći i divnom ukusu mesa.

7. Metalni objekti će ponovo sijati

Metalni objekti će ponovo sijati
Foto: pixabay.com
Pivo ima nizak nivo kiselina i savršen je za poliranje metalnih predmeta, kao što su čelični lonci i nakit. Samo sipajte malo piva na tkaninu i očistite metalne predmete, a možete ih i potopiti na par minuta. Nakon što se budu osušili, bićete iznenađeni kada budete videli blistave rezultate.

8. Dodaje sjaj drvenariji

Dodaje sjaj drvenariji
Foto: pixabay.com
Sipajte malo piva na parče tkanine i istrljajte drvenu površinu kojoj treba oporavak. Rezultat: drvenarija će dobiti sjaj koji će izgledati kao nov.

9. Odbija štetočine

Odbija štetočine
Foto: pixabay.com
Pivo tera dosadne muve dalje od hrane. Samo sipajte malo u čašu, prekrite aluminijumskom folijom i napravite male rupe. Muve, koje će da privuče miris piva, uspeće da uđu u čašu, ali ne i da izađu. Možete da isprobate ovaj trik i sa puževima i bubašvabama.

10. Pomaže da se izvade zarđali šrafovi

Pomaže da se izvade zarđali šrafovi
Foto: pixabay.com
Kiseline u pivu mogu da uklone rđu i samim tim da vam pomognu da izvadite šrafove sa lakoćom. Sipajte preko malo piva, sačekajte par minuta i pokušajte ponovo.
Image source: pexels.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives