BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI: Šta vam govore glavobolje? Znaci upozorenja da je vaša glavobolja opasna!

BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI: Šta vam govore glavobolje? Znaci upozorenja da je vaša glavobolja opasna!

Svako od nas je ponekad ostajao u krevetu zbog jakih glavobolja. Nekada smo ih sami izazivali svojim ponašanjem prethodne večeri, poput odlaska na žurku i pijenje velike količine alkohola. Ali, šta je sa onim danima kada ne znamo zašto nas boli glava? Glavobolje su jedna način da nam telo kaže: "E, slušaj, treba mi nešto!". To "nešto" može da bude nešto bezazleno, ali postoji mogućnost i da je nešto ozbiljno.

1. Glavobolja "kao grom iz vredra neba"

Glavobolja "kao grom iz vredra neba"
Ove glavobolje zaista počinju iznenada i ne znamo koji im je urzok. S medicinske tačke gledišta, uzroci mogu biti raznoliki, ali najgore što može da bude jeste krvarenje ispod moždane opne.

2. Glavobolja koja nastaje nakon povrede glave

Glavobolja koja nastaje nakon povrede glave
Posle povreda glave, glavobolja je relativno česta pojava koja ne mora, a najčešće i nije, povezana sa ozbiljnijim oštećenjima mozga. Međutim, kod povreda glave, čak i manjih, ponekad mogu nastati ozbiljnija oštećenja. Iako bol možda nije ozbiljan, potrebno je da se bol prati.

3. Jutarnja glavobolja

Jutarnja glavobolja
Ako ujutru želite da otkinete sopstvenu sopstvenu glavu, trebalo bi da obratite posebnu pažnju. Jake glavobolje ujutru mogu da ukazuju na ozbiljne bolesti poput tumora na mozgu, ozbiljno povišeni krvni pritisak i na momente prestanak disanja tokom hrkanja.

4. "Najgora glavobolja u mom životu"

"Najgora glavobolja u mom životu"
Ne postoji medicinski naziv za ovu glavobolju, jer je i sami doktori baš ovako nazivaju. Nije jasno kako i zašto ove glavobolje nastaju, ali one nam jednostavno ne daju da živimo normalno, sve dok sama glavobolja ne odluči da nas napusti.

5. Svi ostali neugodni osećaji koji se mogu pojaviti iznad ramena

Svi ostali neugodni osećaji koji se mogu pojaviti iznad ramena
Veoma je važno da se ne uplašite kada dobijete glavobolju. Vodite listu i beležite simptome koje imate dok ne odete kod doktora. Zapišite da li imate problema sa vidom, varenjem, ponašanjem, bolom u vratu...

6. Karta glavobolja!

Karta glavobolja!
Kao i za sve drugo ozbiljno, i za ovaj problem postoji karta na internetu. Glavobolje mogu biti ozbiljne ili ne, zavisi samo šta ih je izazvalo. Uz ovu kartu lakše ćete odrediti šta vam se dešava.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives