Ovo svi imamo u kući a ne koristimo dovoljno: Kada vidite šta može, promijenit će vam život!

jabukovo-sirće

Jabukovo sirće nosi mnoge prednosti koje ćemo vam navesti. Naravno, trebate ga koristiti u normalnim količinama jer osim dobrih svojstva ima jedno loše svojstvo, a to je da razrjeđuje krv.

Ipak, koristite ga u normalnim količinama i sa pravljenjem pauza i neće biti nikakvih problema.

 Da bi ispoljilo svoju ljekovitost treba da se uzima kao rastvor od dvije kašike sirćeta u mlakoj, prethodno prokuhanoj vodi u koju se dodaju i dvije kašike meda.


Ako imate problem sa kožom, uzmite razblaženo sirće i nanesite na kožu. Kod bolnih zglobova, potrebno je na tkaninu nanijeti nešto sirćeta, a zatim staviti preko zgloba. Bolova u mišićima se možete oslobodititi masiranjem medom i sirćetom.

Ako imate proširene vene, masirajte ta područja jabukovim sirćetom ili pijte jednom dnevno čašu vode sa dvije kašičice sirćeta. Terapija traje mjesec dana. Kada vas uhvati glavobolja, umjesto što posežete za analgeticima koji vam mogu stvoriti ovisnost, a uz to loše djeluju na ostale organe, bolje je da uzmete čašu vode u koju ste stavili dvije kašike meda i dvije kašike jabukovog sirćeta.

 Za ispiranje grla, uzmite čašu vode u koju ste prethodno stavili kašičicu sirćeta.

 Za snižavanje krvnog pritiska, popijte čašu vode sa 2 male kašičice jabukovog sirćeta. Naravno, ne pretjerujte, već sirće razblažite i uzimajte u manjim količinama kako ne biste doveli do razrjeđivanja krvi. Izvor: megagiga


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives