NARODNI LEK ZA LEČENJE BRONHITISA.. (RECEPT, PRIPREMA ,DOZIRANJE)Sve što sadrži ovaj narodni lek je potpuno prirodno i nema apsolutno nikakvih štetnih supstanci koje bi mogle štetiti drugim bolestima kao sto su holesterol, dijabetes i slično.

Šta je sve potrebno?

– 50 g muške bokvice – 20 g koprive – 5 do 7 oraha – 30 g smeđeg šećera – 1/2 kilograma meda

Način pripreme: 50 grama muške bokvice očišćene i oprane (samo listovi) kao i 20 grama koprive (samo listova) zajedno sa 5-7 oraha koje treba samo malo natući dovoljno da se otvore ali samo malo, ne skroz (dakle da orasi budu otvoreni ali da ne budu oljušteni), staviti u jednu litru vode. Nakon 30 minuta kuvanja skinuti sa vatre pustiti da se malo ohladi ne skroz, procediti tečnost kroz ređu cediljku pa zatim dodati 30 grama smeđeg šećera i 1/2 kilograma meda.

 Dobro promešati dok se nije sve ohladilo, sve dok ne dobije kašasti oblik a zatim staviti na tamno i hladno mesto te smesu čuvati 24 sata. Nakon 24 sata smesa je spremna za korišćenje. Doziranje: Doziranje za odrasle: Jedna supena kašika ujutru i uveče. Doziranje za decu: Jedna kafena kašika ujutru i uveče. (kucnilekar)
0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives