Limun i đumbir su male bebe za njih: 3 najjača sagorjevača masti!

djumbir-pivo

Nijedan napitak neće magično istopiti kilograme ako ne kombinujete njegovo ispijanje sa zdravim stilom života, odnosno pravilnom ishranom i tjelesnom aktivnošću. Ipak, neki napici mogu dodatno da “podrže” vaše tijelo u mršavljenju!

Ovo su top 3 napitka koji ubrzavaju mršavljenje: Kafa Kafa se uobičajeno smatra dozom energije koju nam je priroda poklonila, a to se svakako odnosi i na vježbanje. Ispijanje dve do tri šoljice kafe dnevno podstaknuće da vježbate duže i napornije, a samim tim i da sagorite više kalorija.


Ako vas zanimaju konkretne brojke, studija objavljena u magazinu Journal of Sports Medicine navodi da će kafa pojačati efekat treninga i do 20%. Vrijedi napomenuti da se ovo odnosi na crnu nezaslađenu kafu, budući da će dodavanje šlaga, mlijeka i šećera umanjiti benefite. Voda Zamjenite limun šakom leda – hladna pića podstiču tijelo da troši više energije u pokušaju da zadrži idealnu tjelesnu temperaturu.

 Ispijanje litra i po hladne vode dnevno pomoći će vam da sagorite dodatnih 100 kalorija, tvrdi nutricionista Mici Dulan. Zeleni čaj Zeleni čaj pomaže u sagorijevanju kalorija, a pritom ih on sam ne sadrži. Analize su pokazale da ispijanje 4 šolje nezaslađenog zelenog čaja dnevno može dovesti do dodatnog gubitka od 3 kilograma u toku 2 mjeseca.

Konzumirajte svježe pripremljeni zeleni čaj i uvijek radije biraj čaj od cijelih biljaka od onog u filter kesicama. Zeleni čaj koji možete kupiti u supermarketima pun je šećera i aditiva, stoga ga ne treba izjednačavati s onim pripremljenim kod kuće. Izvor: zdravakrava


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives