DOMAĆI ODSTRANJIVAČ FLEKA: Čudesno sredstvo koje morate imati pri ruci!Koliko često smo u potrazi za univerzalnim sredstvom za otklanjanje mrlja s odjeće, ne znajući da ga možemo napraviti svojim rukama u domaćoj radinosti? Ovaj domaći preparat odstranjuje mrlje različitog porijekla i može konkurisati najskupljim kupovnim sredstvima iste svrhe.

Ali, što je najvažnije – ovo je bez ikakve hemije, koja često izaziva alergijske reakcije na koži djece i odraslih, piše uspesnazena.com!


Recept je vrlo jednostavan. Jer, sve što je genijalno, često je – na dohvat ruke. Za pripremu domaćeg odstranjivača mrlja biće potrebna samo tri sastojka: voda, soda bikarbona i vodonik-peroksid (hidrogen 3%).

 Sastojci: – 1 čaša vruće (kipuće) vode – Pola čaše sode bikarbone – Pola čaše hidrogena (3%) (kupite u apoteci)

Postupak: Sodu bikarbonu preliti s kipućim vodom. Pričekajte da se ohladi i soda popuno rastvori i dodajte hidrogen. Sve promješajte i ulijte u raspršivač. Vaš odstranjivač mrlja je gotov! Korišćenje: Dobro poprskajte mrlje na suhoj odjeći i ostavite da sredstvo djeluje oko 5 minuta. Još bolje je mrlje izribati starom četkicom za zube koju ćete umočiti u odstranjivač.

Ako su fleke starije ili tvrdokorne, istrljajte, ostavite i isperite 2-3 puta. Nastavite s pranjem te odjeće kao uobičajeno, mašinski ili ručno.   Izvor: uspesnazena0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives