TEŽINA, NADUTOST, UMOR? KAKO IZBACITI ZADRŽANU VODU IZ TIJELA – 5 KG MANJE U SAMO 3 DANA!

1-3




Uzroke zadržavanja vode možemo tražiti u mnogim stanjima, navikama ili propustim u prehrani. Neuravnoteženost hormona za vrijeme menstrualnog ciklusa, trudnoće, menopauze i PMS-a mogu ženu ostaviti otečenom, a nije tajna kako mnoge primijete kako su im grudi “punije” par dan prije nego što trebaju dobiti mjesečnicu.

Pretjerani unos soli, šećera i masti mogu pridonijeti zadržavanju vode u organizmu, čemu dodatno pogoduje nedovoljni unos vitamina B kompleksa i proteina. Brza hrana i jela koja su jako zasoljena djeluju tako da tijelo počne zadržavati vodu, a mi se osjećamo nadutima u području trbuha i u ekstremitetima. Također, kronične bolesti poput bolesti bubrega, pluća ili artritisa mogu uzrokovati zadržavanje vode.

Peršin, biljka koju koristimo kao začin, ima “magične” moći. Njegova količina u jelima je uvijek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tekućine iz tijela.
Peršin je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lijek može se koristiti korijen i listovi peršina.

Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršina, a čitateljica portala Aura.ba je ispričala: “Peršin je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a dva dana poslije – pet kilograma manje! Ne radi se o kilogramima sala, nego o nagomilanoj tekućini koja ja napustila moje tijelo. Osjećam se super lagano.” (Ramiza Terzimehić, 39).

Čitateljicu smo zamolili da nam objasni kako i na kakav način je koristila peršin, te za par dana izgubila 5 kilograma.
Ramizin recept je sasvim jednostavan.

U ključalu vodu (oko litru) dodajte 5 velikih žlica nasjeckanog peršina.
Tekućinu pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procijediti ili piti zajedno sa nasjeckanim peršinom.

– Za čaj od peršina sam se odlučila zbog problema sa bubrezima. Svi savjetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osjetila poboljšanje, ali tekućina je ostajala u tijelu. Odlučila sam uvin čaj zamijeniti sa peršinovim, te tako došla do svojih rezultata – povjerila nam je Ramiza.
Čaj od peršina može se piti i topao i ohlađen.
Možete ga piti u bilo koje dana osim kasno navečer da ne bi po noći morali ići mokriti (Od ovog čaja često ćete ići na wc).
Izlučivanje tekućine iz organizma je vrlo važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne tvari.
Za peršin je znanstveno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans.
Konzumiranje čaja od peršina je preporučljivo, ali nikako ne smijete pretjerivati. Konzumiranje neka ne bude više od litre čaja na dan.
Peršin je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lijek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se vjerovalo da grickanje listića peršina poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti.
Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste kao lijek

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives