KAKO OČISTITI KUHALO ZA VODU OD KAMENCA?!
Kada je električno kuhalo za vodu u pitanju, ono što je za njega potrebno uraditi s vremena na vreme je – očistiti ga od kamenca.
Najlakši i najefikasniji način za ovo je upravo uz upotrebu sirćeta! Možete koristiti bilo koju vrstu sirćeta, bilo alkoholno, jabukovo ili vinsko sirće. Pošto lako otapa kamenac, a nije štetno po zdravlje, sirće je idealan izbor za čišćenje svih površina na kojima se nahvatao kamenac.
Ono što je potrebno da uradite je sledeće:
1. U električno kuhalo za vodu sipajte sirće tako da prekrije celo metalno dno i dospite bar za još jedan prst. Možete sipati i celu šolju sirćeta jer ne može škoditi ni platici ni metalnom dnu.
2. Ostavite da tako odstoji bar 20-ak minuta. Za veće naslage kamenca, možete ostaviti da stoji i nekoliko sati.
3. Nakon ovoga, kuhalo dobro isperite vodim.
4. Postupak ponavljajte periodično (na svakih 10-ak korišćenja) kako bi vam kuhalo što duže koristilo.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: