Niste ni svjesni nevjerovatnih koristi od PRAŠKA ZA PECIVO za vašu baštu ili cvijeće!

3467





Većina ljudi ne zna da probleme u bašti mogu jednostavno da riješe upotrebom “običnog” praška za pecivo! U nastavku ćemo vam predstaviti probleme za koje će vam prašak za pecivo biti od koristi.

GLJIVICE

Pomiješajte četiri kašičice praška za pecivo sa oko četiri litre vode i napravite domaći preparat za ubijanje gljivica na vašim biljkama.

CRVI
Izmiješajte iste količine praška za pecivo i brašna i mješavinom pospite vaše biljke, poput kupusa, brokolija. Crvi će uginuti.

CVIJEĆE

Za cvijeće koje voli alkalno zemljište, kao što su begonije i hortenzije, napravite sljedeću mješavinu. Stavite kašičicu praška za pecivo u vodu i zalivajte ovo cvijeće. Ova mješavina pomoći će ovim biljkama da ljepše rastu i bolje cvjetaju.

ZA SAKSIJE

Prije nego stavite zemlju u vaše saksije premažite ih iznutra tankim slojem praška za pecivo. Ovo će doprinijeti da vaše biljke duže ostanu svježe u saksiji.

MRAVI

Samo prospite prašak za pecivo na mravinjak. Nakon pola sata, dodajte malo sirćeta i mravi će uginuti.

PUŽEVI

Prašak za pecivo je i za puževe brzo rješenje. Uzmite malo praška za pecivo i pospite po puževima, vrlo brzo će uginuti. Pazite samo da ne oštetite listove biljaka.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives