Med od bundeve za jačanje imuniteta i zdravlje jetre – Recept
Zbog velikog sadržaja vitamina i karotena, ovaj med ojačava imunitet, a zahvaljujući svom blago laksativno i diuretski djelovanju, odličan je izbor kod problema kroničnog zatvora i različitih oboljenja debelog crijeva.
Tu se spisak njegovih pozitivnih djelovanja po organizam ne završava.
med od bundeve
Posebno je djelotvoran kod izlučivanja žuči i problema s jetrom i bubrezima, a dobar je izbor i za osobe s povišenim kolesterolom. Smatra se i prirodnim lijekom za mokraćne puteve.
Kako stvoriti med od bundeve sami?
I
zrežite vrhove zrele bundeve i riješi sjemenke i vlakna. U rupu koju ste izdubili sipajte med koji ili smeđi šećer, pa poklopite odrezanim vrhom bundeve. Ostavite da stoji deset dana na hladnom mjestu.
U tom razdoblju, šećer u bundevi će se otopiti.
Najbolje bi bilo da med čuvate u frižideru u čistoj staklenoj tegli s poklopcem najduže mjesec dana. Da bi ga sačuvali duže, možete ga prokuvati do zagušćivanja, ali u tom slučaju se izgubi dio korisnih sastojaka.
Možete jesti kao poslasticu, dvije do tri žlice dnevno ili zasladite čaj njim.
Izvor:zenskikutak
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: