Imala je preko 80 godina i nijednu sedu! Tajna je u ovom napitku
Dolaskom lepih sunčanih dana nastupa idealno vreme za čišćenje organizma od toksina. Među najboljim načinima za to je kura s jednim od najsnažnijih sredstava za detoksikaciju – pšeničnom travom, odnosno mladom pšenicom.
Pšenična trava deluje poput čiste sunčeve energije, a 7,5 grama ima jednaku nutritivnu vrednost kao i 175 grama šargarepe, salate ili celera. Njene sposobnosti čišćenja organizma bile su poznate još u doba faraona.
Danas, kada se svakodnevno suočavamo sa stresom, zagađenom okolinom, štetnim zračenjima i nezdravom hranom, njeno detoksikacijsko delovanje je važnije nego ikad.
Ako se osećate umorno i teško i stalno ste dekoncentrisani, čišćenje organizma pšeničnom travom vam može pomoći da povratite energiju i poboljšate zdravlje.
Znakovi da vam je potrebna detoksikacija:
glavobolja
alergija
problemi s kožom
zadah i neprijatan miris tela
loša probava
nadutost i gasovi
gojenje ili prekomerno mršavljenje
zatvor
umor, loša koncentracija, slabo pamćenje
depresija
prevremeno starenje
Dobrobiti pšenične trave
Pšenična trava sadrži preko 100 elemenata potrebnih čoveku, među kojima su esencijalne masne kiseline, važni enzimi i antioksidansi.
Jedan od važnijih elemenata je hlorofil, na koji otpada oko 70 odsto sastava pšenične trave. Hlorofil je važan za izbacivanje otrova i teških metala iz tela. Tu su i vitamini A, B, B17, C, E, F i K, te minerali kalijum, gvožđe, magnezijum i kalcijum.
Pšenična trava povećava broj crvenih krvnih zrnaca, čisti krv i druge organe i stimuliše metabolizam. Zbog visokog udela hlorofila obogaćuje krv kiseonikom. Efikasno čisti jetru i neutrališe toksine. Podstiče rad štitne žlezde i smanjuje kiselost organizma.
Sok od pšenične trave vraća boju sedim vlasima
Redovno konzumiranje svežeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sedih vlasi i vratiti sedoj kosi njenu prirodnu boju!
Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovisala dr En Vigmor. Ona je detaljno istražila lekovita svojstva soka od mlade pšenice i razvila je i detaljno opisala proces uzgoja mlade pšenice u plitkim posudama kod kuće ili na bilo kom mestu. Izmislila je i jeftin sokovnik za mladu pšenicu kako bi taj životni eliksir učinila dostupnim svakom.
Sa 82 godine dr Vigmor nije imala nijednu sedu vlas! To je bilo toliko neverovatno da su je studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriji. Test je pokazao da je to bila njena prirodna boja!
Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi i pomaže u podmlađivanju i regeneraciji naše kože.
Zbog visokog udela hlorofila, kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i lekovitih prednosti.
Počnite sa količinom od 30 ml soka na dan, koju postepeno možete povećati do 30 ml dvaput dnevno.
Evo kako da uzgajite pšeničnu travu:
Potopite semenke pšenice 8-12 sati.
Semenke ostavite u staklenoj tegli i tokom naredna 24 sata isperite ih tri puta.
Kada se počne nazirati klijanje, posadite semenke na vrh zemlje. Odnos neka bude jedan deo treseta prema tri dela zemlje.
Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte teglu tokom prva tri dana, da se ne isuši. Tokom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutro, a uveče je poprskajte vodom.
Četvrti dan otkrijte teglu, neka semenke budu na indirektnom svetlu.
Idealna temperatura za rast pšenice i izbegavanje plesni je 21 stepen do 26 stepeni. Ako se pojavi buđ, uzgajite novu pšeničnu travu.
Pšeničnu travu možete seći kada naraste oko 20 centimetara. Dva dana pre sečenja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze hlorofila.
Za novu turu, koristite novo seme i zemlju.
Sok od pšenične trave možete iscediti pomoću sokovnika ili je samleti u blenderu uz dodatak vode.
Šejk od pšenične trave:
Izmiksujte u blenderu sledeće sastojke:
30 ml soka pšenične trave
kašiku iseckane mente
šoljicu ananasa
šoljicu soka od pomorandže
pola šolje soka od limuna
kašičicu meda
2/3 šoljice leda
(Atma.hr,Telegraf.rs)
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: