Znanstvenici vas mole: Jedite 100 grama čokolade dnevno! Evo i zašto
Ljudi koji jedu čokoladu imaju 11 posto manji rizik da obole od kardiovaskularnih bolesti
U istraživanju je sudjelovalo 25.000 muškaraca i žena.
Ljudi koji jedu čokoladu imaju 11 posto manji rizik da obole od kardiovaskularnih bolesti , pokazalo je to istraživanje koje su proveli znanstvenici sa Sveučilištau Aberdeenu. Prema istraživanju, za zdrav život unosite dnevno do 100 grama čokolade.
Ljubitelji čokolade su za devet posto manje primani u bolnicu zbog srčanih bolesti dok su, 23 posto imali smanjeni rizik od infarkta.
U istraživanju je sudjelovalo 25.000 muškaraca i žena. Na osnovu istraživanja o utjecaju načina prehrane na dugoročnu zdravstvenu sliku, došlo se do zaključka da izbacivanje čokolade iz jelovnika neće smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti ili smrti od srčanog udara, prenosi dnevno.hr.
Na iznenađenje istraživača – oni koji su dnevno unosili od sedam do 100 grama čokolade, bili su manje težine, boljeg odnosa tjelesne mase i mišića, boljeg krvnog pritiska, u manjem postotku su imali dijabetes i lakše su obavljali svakodnevne aktivnosti.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: