Proveren način za čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamenca.
Na mnogim peglama, vremenom nastaje kamenac i naslage. To, naravno, otežava peglanje, zato je važno da pravilno očistite dno pegle. Evo i kako.
Pre nego što počnite čišćenje pegle na ovaj način, pripremite sud otporan na toplotu (tepsiju, đuvec,
široki tiganj, vatrostalnu činiju) u koji možete smestiti svoju peglu. Takođe će vam trebati dva drvena štapića, na koji ćete staviti peglu, tako da između pegle i dna posude napravite razmak oko 1 cantimetar. Tako je najlakše očistiti peglu.
Sada je potrebno da uradite sledeće:
Uzmite sud otporan na toplotu , koji imate u kući, stavite na njegovo dno dva drvena štapića, na koja ćete staviti peglu.
Stavite peglu u sud na drvene štapiće.
Naspite u sud limunsku kiselinu(limuntus).
čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamenca
Prokuvajte vodu i polako je sipajte u sud.
čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamenca
Potrebna količina vode i limuntusa je u zavisnosti od veličine suda, u proporciji – 1 kafena kašičica limuntusa na 200 ml vode.
Voda treba da pokriva grejnu ploču pegle na 1-1,5 centimetar. Svi gumeni i električni delovi treba da se nalaze iznad vode. Pegla je naravno isključena.
čišćenje pegle od naslaga, prljavštine i kamenca
Ostavite je tako da odstoji 5-10 minuta.
Posle sud stavite na šporet na umerenu vatru. Kada voda u sudu provri, ostavite da vri još 10-15 minuta.
Videćete šta sve može „izaći“ iz vaše pegle.
Posle peglu dobro operite, očistite (ako postoje opcija samočišćenja) spolja i unutra. Prebrišite mekom tkaninom i ostavite je da odstoji nekoliko sati.
Nakon toga je ponovo možete koristiti.
Izvor: uspesnazena.com
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: