HAOS MILKA TORTA BEZ PEČENJA







Neodoljiva kombinacija crne i mlečne čokolade

Sastojci

 300gr keksa
 250gr oraha
 100gr prah šećera
 250gr putera
 100ml soka od pomorandže
 1 kašika kakaa
 150gr crne čokolade
 150gr putera
 200gr mlečne čokolade
 2 kesice pudinga od čokolade
 8 kašike prah šećera
 1 litar mleka


   4 jajeta
 500ml slatke pavlake
 4 kesice kremfiksa
 2 kesice pudinga od vanile
 2 kesice želatina
 1 kašika zejtina
  rum

Priprema

 
300gr keksa i 250gr oraha samleti i u suvo pomešati sa 100gr prah šećera i kašikom kakaa. Zamesiti testo s 250gr otopljenog putera i 100ml soka od pomorandže. Obruč kalupa obložiti peki papirom.

Testo izručiti u kalup i dobro pritisnuti u dno i uz ivice.

Na pari rastopiti 50gr crne čokolade i 50gr putera i preliti preko testa.

Skuvati gust krem od 200gr mlečne čokolade, 2 pudinga od čokolade, 4 kašike prah šećera, 500ml mleka i 2 jajeta. Kada je skuvan ostaviti ga da se ohladi. Za to vreme čvrsto ulupati 250ml slatke pavlake i 2 kremfiksa. Spojiti krem sa ulupanom slatkom pavlakom i dodati rum po ukusu. Rastopiti 1 kesicu želatina i dodati je kremu. Izručiti ceo krem preko čokolade.

Na isti način kao prethodni krem spremiti krem od vanile od: 2 pudinga od vanile, 4 kašike prah šećera, 500ml mleka, 2 jajeta. Ulupati 250ml slatke pavlake s 2 kremfiksa i spojiti obe mase. Dodati 1 kesicu rastopljenog želatina. Preliti preko krema od čokolade.

 


100gr crne čokolade, 100gr putera i kašiku zejtina rastopiti u glazuru i preliti preko torte. Ostaviti u frižideru preko noći i tek sutra skinuti obruč s kalupa.
Posluživanje

Ovo je dosta velika torta i od ove količine sastojaka ispadne tačno 16 parčića. Prijatno!

Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives