HAOS MILKA TORTA BEZ PEČENJA
Neodoljiva kombinacija crne i mlečne čokolade
Sastojci
300gr keksa
250gr oraha
100gr prah šećera
250gr putera
100ml soka od pomorandže
1 kašika kakaa
150gr crne čokolade
150gr putera
200gr mlečne čokolade
2 kesice pudinga od čokolade
8 kašike prah šećera
1 litar mleka
4 jajeta
500ml slatke pavlake
4 kesice kremfiksa
2 kesice pudinga od vanile
2 kesice želatina
1 kašika zejtina
rum
Priprema
300gr keksa i 250gr oraha samleti i u suvo pomešati sa 100gr prah šećera i kašikom kakaa. Zamesiti testo s 250gr otopljenog putera i 100ml soka od pomorandže. Obruč kalupa obložiti peki papirom.
Testo izručiti u kalup i dobro pritisnuti u dno i uz ivice.
Na pari rastopiti 50gr crne čokolade i 50gr putera i preliti preko testa.
Skuvati gust krem od 200gr mlečne čokolade, 2 pudinga od čokolade, 4 kašike prah šećera, 500ml mleka i 2 jajeta. Kada je skuvan ostaviti ga da se ohladi. Za to vreme čvrsto ulupati 250ml slatke pavlake i 2 kremfiksa. Spojiti krem sa ulupanom slatkom pavlakom i dodati rum po ukusu. Rastopiti 1 kesicu želatina i dodati je kremu. Izručiti ceo krem preko čokolade.
Na isti način kao prethodni krem spremiti krem od vanile od: 2 pudinga od vanile, 4 kašike prah šećera, 500ml mleka, 2 jajeta. Ulupati 250ml slatke pavlake s 2 kremfiksa i spojiti obe mase. Dodati 1 kesicu rastopljenog želatina. Preliti preko krema od čokolade.
100gr crne čokolade, 100gr putera i kašiku zejtina rastopiti u glazuru i preliti preko torte. Ostaviti u frižideru preko noći i tek sutra skinuti obruč s kalupa.
Posluživanje
Ovo je dosta velika torta i od ove količine sastojaka ispadne tačno 16 parčića. Prijatno!
Izvor: www.coolinarika.com
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: