Francuske rolnice




Slatko...mmmmm!



Sastojci

300 ml mleka
150 ml mineralne vode
so
250 g putera
100 g šećera
sok od 1 limuna
2 jaja
600 g brašna
40 g svežeg kvasca


Priprema

Od navedenih sastojaka (za testo je potrebno 50 g putera, a ostatak će vam trebati za premazivanje), umesiti glatko testo, pokriti i ostaviti 2 sata u frižideru.

 Razviti testo i po njemu iseckati preostalu količinu putera (200 g), posuti vanil-šećerom, pa testo smotati u pismo i vratiti u frižider na 30 minuta (postupak ponoviti još dva puta).

Nakon toga razviti testo, iseći na trake i filovati nadevom po želji (ili čokoladnim kremom, ili pekmezom, ili višnjama).

Peći u rerni zagrejanoj na 180*C dok ne porumene. Francuske rolnice posuti šećerom u prahu i poslužiti.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives