Francuske rolnice
Slatko...mmmmm!
Sastojci
300 ml mleka
150 ml mineralne vode
so
250 g putera
100 g šećera
sok od 1 limuna
2 jaja
600 g brašna
40 g svežeg kvasca
Priprema
Od navedenih sastojaka (za testo je potrebno 50 g putera, a ostatak će vam trebati za premazivanje), umesiti glatko testo, pokriti i ostaviti 2 sata u frižideru.
Razviti testo i po njemu iseckati preostalu količinu putera (200 g), posuti vanil-šećerom, pa testo smotati u pismo i vratiti u frižider na 30 minuta (postupak ponoviti još dva puta).
Nakon toga razviti testo, iseći na trake i filovati nadevom po želji (ili čokoladnim kremom, ili pekmezom, ili višnjama).
Peći u rerni zagrejanoj na 180*C dok ne porumene. Francuske rolnice posuti šećerom u prahu i poslužiti.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: