Doboš torta (original recept)
Za izradu Doboš torte je potrebno veliko strpljenje i pažljiv rad. Izazov svima i pravi se u mnogobrojnim varijantama, ali samo je jedan original...osam tankih kora, čokoladni puter krem i grilijaš ukrasne trake....
Sastojci
Kore
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
prašak za pecivo
Fil
4 jaja
200 g šećera
1 vanil šećer
150 g crne čokolade (70% kakaa)
250 g putera
Grilijaš glazura
100 g šećera
5 g putera ili margarina
Priprema
Razdvojiti žumanca od belanceta. Ulupati u čvrst sneg belanca, dodavati šećer uz stalno mućenje i na kraju varjačom umešati žumanca i brašno. Ispeći 8 tankih kora u pripremljenom okruglom kalupu.
Umutiti penasto jaja i šećere na pari. Dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Margarin izmiksati i sjediniti sa čokoladnim kremom. Filovati kore kremom. Zadnju koru premazati karamel glazurom: u šerpici rastopiti šećer dok ne dobije lepu braon boju, dodati na vrh noža malo putera ili margarina, sjediniti, preliti koru i razmazati ravnomerno svuda.
Oštrim vrelim nožem premazanim margarinom iseći parčad kore, odnosno obeležiti ivice parčadi. Zatim lagano seći ukrase, staviti na tortu i ukrasiti celu čokoladnim filom.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: