
Potreban materijal:
750g brašna
400ml vode
1 kašičica soli
250ml ulja
6 krompira
2 kašike mešavine začina
1 crni luk
1 kašičica mlevenog bibera
Priprema:
Pomešati brašno i so. Zatim dodati 100ml ulja i mlaku vodu.
Zamesiti glatko testo i podeliti ga na tri dela. Oblikovati tri loptice, premazati ih uljem, pokriti kesom za zamrzivač i ostaviti oko 15 minuta da odmore.
Za to vreme, očistiti i izrendati 6 krompira i jednu glavicu crnog luka. Izrendani krompir isprati i ocediti. Dodati mešavinu začina i biber.
Razvući kore na podmazanom stolu i posuti ih krompirom i seckanim lukom. Umotati kore u obliku rolne i staviti u nauljani pleh.
Uključiti rernu na 200C da se zagreje i ubaciti pleh. Peći pitu oko 40 minuta, dok ne porumeni.
Kad se pita ispeče, preliti je sa 100ml ključale vode i pokriti krpom da omekša. Pita je podjednako ukusna i hladna.
0 komentari: