Ljuska od jaja lijek za mnoge bolesti
Kalcij ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprječava osteoporozu, kalcij normalizira rad živaca i mišića, regulira otkucaje srca, omogućuje zgruša-vanje krvi, održava potrebnu kiselo-lužnatu ravnotežu i potiče san. Također je važan za rad imunoloških stanica te zdravu kožu i kosu.
Brojni su čimbenici koji iscrpljuju kalcij iz organizma, prije svega sjedilački način života, kava, alkohol i gazirana pića. Pomanjkanju kalcija su osobito sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja. Uzimanje nadopune kalci-
Ljuska jajeta sadrži 90% kalcija i najbolji je prirodni izvortog minerala. Tijelo ga lako apsorbira jer je ljuska jajeta po kemijskomsastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima .
U većim dozama ne samo da liječi simptome pomanjkanja kalcija i zaustavlja razvoj osteoporoze već pomaže i protiv visokog kolesterola i povišenog krvnog tlaka te potiče koštanu srž na proizvodnju krvnih stanica.
Sto sadrži
ljuska jajeta Ljuska jajeta sadrži 90% kalcija i najbolji je prirodni izvor tog minerala. Osim kalcija, ljuska jajeta sadrži za ljudsko tijelo važne elemente u tragovima: željezo, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, krom i molibden. Zbog toga mnogi stručnjaci preporučaju mljevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo djelotvornu nadopunu kalcija. Ovisno o životnoj dobi, preporučena dnevna doza je 1,5-3 g mljevene ljuske jajeta. Pritom je važno znati da 1 žličica ljuski u prahu sirovog jajeta ima oko 5 g i sadrži 1600-1800 mg kalcija.
Kura s ljuskama jaja
Ljuske jaja dobro oprati i osušiti. Ljuske zdrobiti i lagano popržiti na suhoj tavi. Kad se ljuske ohlade, staviti ih u mužar i zdrobiti u prah ili samljeti u mlincu za kavu.
Prašak uzimati 4 tjedna, 1 puta na dan, a najbolje ujutro na prazan želudac, po mogućnosti 2 sata prije jela.
Djeci do 5 godina davati prstohvat praška, a od 5-14 godina 1/3 žličice praška.
Odrasli uzimaju 1/2 ili najviše 1 žličicu praška.
Prašak se može uzimati pomiješan s malo meda ili umiješan u vodu, čaj, kavu, juhu ili neko drugo jelo. Dobro je dodati malo limunovog soka kako bi tijelo bolje apsorbiralo kalcij.
Nakon 3-4 mjeseca, a najviše 2 puta godišnje, kura se može ponoviti.
Rad štitnjače , štitnjača
Ljuske od 8 jaja dobro oprati i osušiti. Ljuske zdrobiti, preliti sokom od 2 limuna i ostaviti u hladnjaku nekoliko dana. Kad se ljuske otope, tekućinu procijediti i pomiješati s 1 I rakije i 1 kg meda. Ostaviti da odstoji 7 dana prije upotrebe. Uzimati 2-4 puta na dan po 1 žlicu pripravka, poslije jela.
1 žlicu mljevenih ljuski jaja pomiješati sa 1 žlicom algi u prahu i 2 žlice šećera. Uzimati 14 dana, 2 puta na dan po 1 žličicu pripravka. Nakon 14 dana kuru ponoviti.
1 žlicu mljevenih ljuski jaja pomiješati sa 1 žlicom koprive u prahu, 3 žlice meda i 3 žlice soka od limuna. Djeci do 5 godina starosti davati 2 puta na dan po 1 žličicu pripravka, a djeci od 5-14 godina davati 3 puta po 1 žličicu. Odrasle osobe mogu uzimati 3 žlice pripravka dnevno. Pozitivan učinak je vidljiv nakon 3-4 tjedna.
Tegobe (gastritis, čir)
1 žlicu mljevenih ljuski jaja pomiješati sa 1 žlicom šećera i 1 žlicom mljevenog muškatnog oraščića. Uzimati 20 dana, 3 puta na dan po 1 žličicu pripravka.
Na vrh noža mljevenih ljuski jaja pomiješati sa 2 žlice limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodati 1 dl toplog mlijeka. Uzimati 2 puta na dan, ujutro na prazan želudac i navečer prije spavanja.
♦ Za jačanje organizma
♦ Za čišćenje krvi
Ljuske od 4-5 jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u 3 I vode. Vodu s ljuskama čuvati u hladnjaku do tjedan dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati 2-3 čaše vode s malo limunovog soka. ■
Ljuska sirovog jajeta sadrži 90% kalcija, a ljuska tvrdo kuhanog jajeta 36% kalcija, što znači mnogo manje.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: