Imate prhut? Riješite se te 'pošasti' ovim načinom!





Donosimo vam domaće recepte protiv prhuti koji će vam pomoći pri uništavanju ove bijele napasti.

Većini ljudi je stvaranje prhuti čest problem. Prhut je mrtva stanica kože koje vaše vlasište izbacuje.

No, jeste li znali da se osim u kosi prhut može pojaviti i na vratu, iza ušiju, na nosu, bradi, obrvama?

Isprobajte ove domaće i prirodne recepte kako biste se riješili nastanka prhuti. Ukoliko kosu često perete s različitim preparatima, utoliko si povećavate šansu da vam se vlasište suši i iritira što omoguće nastanak prhuti.

Pripazite kod odabira šampona jer postoje različite vrste šampona za različite tipove kose. Opranu kosu odmah raščešljate kako bi prirodna ulja iz kose ravnomjerno rasporedili. Donosimo vam domaće recepte protiv prhuti koji će vam pomoći pri uništavanju ove bijele napasti.

Jogurt i crni papar

Pomiješajte dvije žlice crnog papra u prahu. Zatim ovu smjesu utrljajte u kožu i nakon sat vremena isperite sa blagim šamponom.

Maslinovo ulje protiv prhuti

Prije nego odete spavati kružnim pokretima nanesite mlako maslinovo ulje na tjeme. Isperite kosu s blagim šamponom u jutarnjim satima.

Limunov sok i kokosovo ulje

Pomiješajte jednu žlicu limunovog soka s pet žlica kokosovog ulja. Ostavite ovaj lijek na koži 20 do 30 minuta, a zatim operite sa šamponom.

Ocat

Tjeme možete masirati octom pet do sedam minuta. Jabukov ocat će vam pomoći da se oslobodite mrtvih stnica kože koje su odgovorne za začepljenje folikula što dovodi do nastanka prhuti.

Soda bikarbona

Dodajte jednu žlicu sode bikarbone u šampon kako bi uklonili prhut.

Aloe vera

Primjena gela od aloe vere uklanja prhut. Ostavite je da djeluje na tjemenu 15 minuta. Aloja obnavlja oštećenu kožu i bori se protiv prhuti.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives