Alarmantna istina o mesu iz trgovačkih lanaca! Nećete vjerovati što životinje jedu prije nego završe u tanjuru!




Meso koje danas kupujemo u velikim trgovačkim lancima naši preci ne bi ni prepoznali kao meso. I to je činjenica zbog koje je zdravlje današnjeg, modernog čovjeka ozbiljno ugroženo, a koje nije ni svjestan.

Nakon II. svjetskog rata u Americi je proizvodnja mesa postala velik i unosan posao. Slobodne životinje koje su se hranile s onim dostupnim i njima namjenjenim u prirodi, jednostavno su postale stvar prošlosti. Većina stoke danas, uzgaja se, živi i hrani u posebno ograđenim prostorima, nevjerojatno stisnutim. Vrijeme je novac, ljudi je sve više, potrebe su sve veće, a taj proces od uzgoja stoke do trgovina, samim time sve je kraći. Životinje se tove i daju im se hormoni kako bi što prije dostigle željenu kilažu.

Ono što je alarmantno, piše Eat Local Grown je što se većina stoke i ostalih domaćih životinja koje se masovno uzgajaju, hrani bolesnim životinjama, gnojivom, pa čak i plastikom. Nevjerojatno je da je sasvim legalno hraniti ih mrtvim životinjama - lešinama pronađenim pored puta, eutanaziranim mačkama ili psima.

Bolesna hrana vodi ka bolesti stada zbog čega su potrebne ogromne količine antibiotika kako bi se održali na životu do klaonica. Sve to, logično, utječe i na čovjeka i njegovo zdravlje.

Nedavno je svijet šokirala vijest o farmeru koji je stoku hranio slatkišima jer je kukuruz postao preskup. Hm... I onda mislite kako je meso koje ste kupili zdravo za vaš organizam.

Meso slobodnih životinja je zdravo i puno nutritivnih sastojaka, dok "tvornički uzgojene" životinje nisu. Tim životinjama nedostaje omega-3 masnih kiselina, a samim time ni njihovo meso namjenjeno konzumaciji ne sadrži iste. Čak ni losos koji se smatra kraljem ovog sastojka, ako je "umjetno" uzgojen ne sadrži omega-3 masne kiseline.

Ova velika promjena u našoj prehrani u tako kratko vrijeme uzrok je epidemije nedostatka esencijalnih masnih kiselina u našem tijelu. Harvard School of Public Health upozorava kako je ovaj nedostatak uzrok preko 96 tisuća smrti godišnje koje su se u suprotnom mogle spriječiti te kako 99 posto populacije pati od nedostatka esecijalnih masnih kiselina.

Da bi stvar postala gora, stoka koja se hrani žitom i sojom ima veći postotak omega-6 masnih kiselina zbog kojih su ljudi podložniji upalama.

Savjet je izbjegavati ovo meso u širokom luku i tražiti domaće, prirodno uzgojeno... Bar dok ga još ima.




0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives