Ako vas muče grčevi ovo je za vas! Saznajte kako ih se zauvijek riješiti!






Grč traje kratko no potrebno je nekoliko minuta da se mišić opusti. Kao bi spriječili nastajanje te boli potrebno je znati što je izaziva.

Grčevi izazivaju iznimno neugodnu bol, a najčešće pogađaju mišiće listova, zadnje lože ili kvadriceps. Grč traje kratko no potrebno je nekoliko minuta da se mišić opusti. Kao bi spriječili nastajanje te boli potrebno je znati što je izaziva. Dehidracija i naporno vježbanje
su jedni od glavnih uzroka, a tu je i nedostatak minerala, slaba cirkulacija, povreda, ili umor mišića. Jedan od uzroka grčenja mišića je i prekomjerna tjelesna težina, ali može biti i posljedica upotrebe nekih lijekova.

U slučaju da vas uhvati grč najbolje je napraviti lijek od jabučnog octa. U čašu mlake vode dodajte žlicu meda i dvije žličice jabučnog octa. Sve skupa dobro pomiješajte i popijte.

Poslužite se i metodom pritiska: Pristisnite sredinu grča palcem na 15-ak sekundi... Grč će popustiti.

Istezanje: Ponekad je jedan od najlakših načina šetnja (ukoliko je to moguće), posebno ako je riječ o grču u butini. Ukoliko je grč u listu, istežite stopalo ka gore ili pomoću ruku ili oslanjajući ga o pod.

Sjedite u kadu s toplom vodom: Topla voda pomaže u opuštanju mišića i ublažavanju grčeva.

Banane i krumpir: Česti grčevi u nogama mogu biti znak da vam nedostaje kalija u organizmu. Najbolji izvori ovog minerala su banane i krumpir. Konzumirajte banane svakodnevno, a krumpir svaka dva do tri dana.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives