Uz ovih 5 namirnica do zdravog organizma!

Uz ovih 5 namirnica do zdravog organizma!


Postoje čitave liste namirnica za koje stručnjaci i nutricionisti tvrde da su neophodne za vaše zdravlje. Prema posljednjim istraživanjima na tu listi svakako treba nadodati još pet namirnica koje, kažu nutricionisti, garantiraju zdravlje čitavog organizma i koje bi ste morali uvrstiti u svoj dnevni menu.

Kurkuma

U Indiji se već tisućama godina koristi kao začin i prirodna boja. Ima snažno antioksidativno djelovanje i uklanja upale. Jednako tako potiče cirkulaciju, a korisna je u borbi protiv artritisa i reume ili prevenciji raka.

Bademi

Badem sadrži visoku razinu vitamina E i magnezija, a osim što smanjuje rizik od dijabetesa ima blagotvoran učinak i na kardiovaskularni sustav.

Šipak ili nar

Bilo da ga konzumirate kao svježe voće ili pijete sok od šipka dokazano zaustavlja debljanje, snižava krvni tlak, ali i smanjuje rizik od srčanih oboljenja.

Rajčica

Rajčica je jedan od važnijih izvora vitamina A. Djeluje antikancerogeno ali jednako tako usporava starenje stanica kože.

Chili

Iako će ovaj začin neki preskočiti jer ne vole ljutu hranu, chili dokazano ima ljekovita svojstva. Štiti od svih vrsta karcinoma, a koristi se i u borbi protiv dijabetesa.

(receptinadlanu)

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives