SOK OD LIŠĆA FIKUSA ZA USPJEŠNO LIJEČENJE HEMOROIDA





Iscijedite sok iz svježeg lišća fikusa i stavljajte preko noći obloge na bolne hemoroide. Kurs liječenja je 10 dаnа.  Fikus tonizira, otklanja upalu i umanjuje bol.

Inače, fikus je sobna biljka koja je prepoznatljiva po svojim velikim zelenim listovima. Također ovisno o vrsti neke imaju i šatirano lišće zeleno sa krem bijelim. I vrlo česta vrsta fikusa kod nas a pojavila se je prije pedesetak godina nova vrta „Decora“ koju odlikuje zeleni jajoliki krupni i kruti listovi, i crvena lisna peteljka.

Potječe iz tropskih predjela Azije. I poznato je mnogo vrsta ovoga sobnog cvijeta od koje se mnoge koriste i kao bonsai (Ficus retusae, F. microphylla, F. benjamina i F. salicifolia). Fikus se preporuča mladim početnicima u uzgoju bonsaia.

Kod održavanja i brige kod Fikusa bitne su dvije stvari. Osigurati dovoljnu toplinu i dovoljnu vlagu. Što se tiče temperature on treba biti u granicama koje ne prelaze manje od 10 °C a što se tiče maksimalne temperature fikus može izdržati jako velike temperature, ali pod uvjetom da mu se osigura dovoljna količina vode. Voli vlažnu zemlju ali opet mora biti i propusna. To možete postići prilikom sadnje da u posudu u koju ga sadite najprije metnete malo pijeska pa onda humus. I u posudu ispod cvijetnjaka možete metnuti malo pijeska da voda koja iscuri lagano se isparava i postiže željenu vlagu zraka. I ukoliko vam listovi žute na vašem cvijetu to je uglavnom od biljka premalo zalijevana.

(aura.ba)

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives