Japanska jabuka važna za probavu
Kaki ili japanska jabuka je voće s nižom količinom kalorija, ali velikim udjelom ugljikohidrata važnih za probavu. Od minerala sadrži kalij, kalcij, magnezij i fosfor, te je bogat vitaminima C, B, A i E i aminokiselinama kao što su lizin, triptofan, alanin i druge.
Svjež plod i njegov sok su iznimno ljekoviti kod probavnih problema kao što su zatvor, upala crijeva, hemoroidi te razne bolesti želuca kao što su loša probava i gastroenteritis.
Osim za probavne smetnje, koristan je i kod ublažavanja visokog krvnog pritisak, bolesti jetre i žuči, jačanja imuniteta i bolesti živaca zbog umirujućeg djelovanja.
(dnevni avaz)
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: