Grejp i bijeli luk odbrana od brojnih bolesti i alergija

Grejp i bijeli luk odbrana od brojnih bolesti i alergija


Današnji, ubrzan i stresan način života doveo je do toga da veliki deo populacije ima oslabljen imunitet. Stres,zagađenost okoline, nedostatak sna, loše prehrambene navike, nedostatak vežbe samo su neki od razloga slabljenja imuniteta. Stručnjaci su dokazali kako su alergijske reakcije najbolji pokazatelji slabog imuniteta.

Odmor, ishrana bogata voćem i povrćem, određeni prirodni dodaci ishrani pomoći će vam da osnažite imunitet. Vitamin C jako je važan u postizanju jakog imuniteta. Jedan je od najboljih za jačanje imuniteta citrofit (ekstrakt semenki grejpa). Citrofit je poznat i kao prirodni antihistamin, što znači da smanjuje posledice alergija, ali pri tome ne uzrokuje nikakve nuspojave.

Za jačanje imunološkog sistema preporučuje se konzumiranje belog luka. Danas je dokazano da beli luk sadrži 200-tinjakaktivnih materija – bogat je dušičnim supstancama, eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijumom, gvožđem, jodom, kalcijumom, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, polioze kao što je inulin, enzime, biljne masti i druge materije.

(receptinadlanu)

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives