5 fantastičnih razloga za jesti banane!

5 fantastičnih razloga za jesti banane!


Osim što podiže dobro raspoloženje i vraća nam energiju, banana ima i brojne druge prednosti, a mi ćemo vam otkriti pet razloga zbog kojih biste trebali početi jesti ovo egzotično voće.

1. Banane su izvrstan izvor vitamina B6, vitamina C, magnezija, riboflavina i biotina. Također su bogate željezom. Što to znači? To znači da banana izvrsno hrani naše živce, brani nas od depresije i stresa, a isto tako vraća nam energiju te nas štiti od anemije, jer bogatstvo željezom potiče stvaranje hemoglobina u krvi.

2. Banana je jamstvo dobrog raspoloženja! Naime, ona sadrži bjelančevinu triptopan koja se u tijelu pretvara u serotonin, hormon zbog kojeg se osjećamo sretni i podiže nam se raspoloženje.

3. Banana je izvrsna za one koji pate od visokog krvnog tlaka jer sadrži jako malo soli, a visok udio kalija koji je važan element u regulaciji krvnog tlaka.

4. Zelena banana je odličan izvor topljivih vlakana kao što je pektin, te upijajući tekućinu regulira pokretljivost probavnog kanala i lučenje stolice, posebno kod problema s dijarejom. Osobe koje često putuju u zemlje trećeg svijeta prepoznale su bananu kao prirodan lijek posebno iz tog razloga.

5. Ovo voće također pomaže pri eliminaciji bakterija koje uzrokuju ulkus želuca, odnosno čir.

(receptinadlanu)

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives