Prirodni lijek za štitnu žlijezdu, grlobolju,brohitis…(RECEPT)Orasi se mogu koristiti za tretiranje mnogih zdravstvenih problema , kao što su problemi sa štitnom žlijezdom,bolesti grla i disajnih puteva,brohitis, pad imuniteta i mnoge druge.ORASI I MED

Uzmite 20 mladih zelenih oraha,operite ih i osušite sa krpom. Isjeckajte svaki na 4 dijela i stavite ih u staklenu teglu,zatim preko njih naspite med (oko pola kg),zatvorite teglu i ostavite da stoji 1 mjesec izloženo suncu.

Nakon toga možete ga konzumirati svaki dan po 1 kašiku. Takođe upamite kad sjeckate mlade orahe trebate koristiti rukavice jer mogu da ostave fleke na koži koje se veoma teško skidaju.

loading...
ORASI ,MED I VINJAK

Sipajte 1 litar domaćeg vinjaka u šerpu koju ste prethodno napunili sa 40 isjeckanih mladih zelenih oraha . Zatim sipajte organski med. Preomješajte mješavinu plastićnom kašikom, poklopite plastičnim poklopcem i ostavite da stoji na suncu 40 dana . Konzumirajte po 1 kašiku svaki dan.

DOMAĆI VINJAK OD ORAHA

Uzmite 40 zelenih mladih oraha,napravite mali rez u njima , stavite ih u veliku teglu i sipajte 2 l domaćeg vinjaka preko njih. Dodajte šečer po želji. Zatvorite teglu i ostavite da stoji na suncu 6 sedmica.

Nakon toga procjedite u flaše i koristite kao vinjak. Popijte 1 čašicu svako jutro na prazan stomak.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives